FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sukob SDP-a i SDA-a smijenio vladu sarajevske županije

Autor: zkre
MOSTAR, 22. rujna 2012. (Hina) - Skupina zastupnika okupljenih oko Stranke demokratske akcije (SDA) smijenili su u petak kasno navečer u jeku kampanje za općinske izbore u BiH vladu sarajevske županije koju je prije nekoliko mjeseci uspostavila Socijaldemokratska partija i Savez za bolju budućnost koji su tada iz vlasti isključili SDA.

Nakon cjelodnevnog zasjedanja za smjenu vlade županije Sarajevo glasovalo je 18 zastupnika, 14 je bilo protiv, dok je jedan zastupnik bio suzdržan. Vladu SDP-a smijenili su zastupnici SDA, Stranke za BiH, Socijaldemokratske unije, Bosanske stranke, Bosanske patriotske stranke, Narodne stranke Radom za boljitak i više neovisnih zastupnika. Nova vlada Županije Sarajevo mora biti uspostavljena u roku do 30 dana.

Sjednicu skupštine su obilježile žestoke rasprave koje su u pojedinim trenucima, kako navode mediji u BiH, bile izvan granica demokratskog ponašanja.

SDP i SDA nastavljaju se međusobno isključivati iz vlasti na svim razinama od države, entiteta do županija nakon što je sredinom godine raskinuta koalicija uspostavljena nakon posljednjih općih izbora.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙