FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bevanda: Zahvalnost vladi Hrvatske zbog pomoći pri gašenju požara u BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 10. rujna 2012.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda u ponedjeljak je izrazio zahvalnost vladi Hrvatske na pomoći koja je upućena BiH radi gašenja požara istaknuvši kako bi bez toga borba s vatreom stihijom na nepristupačnim područjima bila gotovo nemoguća.

Dva su zrakoplova tipa "Canadair", na temelju odluke hrvatske vlade donesene u nedjelju, od ponedjeljka ujutro uključena u gašenje požara koji su zahvatili gustu šumu na širem području Jablanice, a Bevanda je novinarima u Sarajevu kazao kako BiH zbog toga Hrvatskoj duguje posebnu zahvalnost.

"Ovo je već deseti put da kanaderi iz Hrvatske lete u BiH praktično bez ikakve nadoknade troškova", kazao je Bevanda dodajući kako je to posebice značajno u teškim trenucima s kojima je BiH bila suočena proteklih ljetnjih mjeseci.

Brojni su požari posebice tijekom kolovoza opustošili na stotine hektara šume i područja prekrivenog niskim raslinjem nanijevši ogromnu materijalnu štetu.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Bevanda je konstatirao kako je protupožarna zaštita u BiH očevidno loša, no pritom je istaknuo kako je odgovornost za to isključivo na entitetima, a ne na državi koja na planu civilne zaštite nema nikakvih ovlasti.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙