FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 12. rujna

Autor: djan
ZAGREB, 12. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 12. rujna:

ZAGREB - Predstavljanje web portala EU PROJEKTI INFO, prvog hrvatskog portala o fondovima Europske unije. (Europski dom, Jurišićeva 1/I, dvorana Bruxelles u 10 sati)

SARAJEVO - trilateralni sastanak ministara sigurnosti i unutarnjih poslova Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Ministri Sadik Ahmetović, Ivica Dačić i Ivan Brajović razgovarat će o unapređenju suradnje u oblasti sigurnosti, posebice na planu borbe protiv prekograničnog kriminala. Dačić će se tijekom boravka u Sarajevu u svojstvu predsjednika srbijanske vlade odvojeno sastati s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

SARAJEVO - Ravnatelj Općeg ravnateljstva Europske unije za proširenje Stefano Sannino sastat će se s predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine i najutjecajnijih parlamentarnih stranaka kako bi razgovarali o provedbi reformi nužnih za priključenje BiH EU. Sastanak je sazvan nakon što su stranke u BiH propustile da do 31. kolovoza usuglase prijedlog ustavnih reformi s ciljem provedbe presude Europskog suda za ljudska prava o zabrani diskriminacije pripadnika nacionalnih manjina.

NIZOZEMSKA - Nizozemci izlaze na parlamentarne izbore na kojima su, prema anketama, liberali i laburisti gotovo izjednačeni. Liberalna stranka premijera Marka Ruttea, koja zagovara fiskalnu strogoću, tek je neznatno u prednosti i, kako pokazuju ankete, trebala bi osvojiti 33 od 150 mjesta u parlamentu. Laburistička stranka, koja je poput liberala zagovornik eura ali se protivi strogim mjerama štednje, zabilježila je u posljednja dva tjedna veliki skok u popularnosti i mogla bi osvojiti 32 mjesta u parlamentu

KARLSRUHE - Njemački ustavni sud, nakon prigovora krajnje lijeve stranke Die Linke, donosi odluku o Europskom stabilizacijskom mehanizmu i fiskalnom paktu za proračunsku disciplinu. ESM se ne može koristiti dok ga ne ratificiraju zemlje koje osiguravaju 90 posto sredstava, među njima i Njemačka, najveći financijaš koji sam izdvaja više od četvrtine novca. ESM ima fond od 500 milijarda eura, 80 milijarda eura kapitala i ostatak u vidu jamstava.

Dežurni urednici:

Noć: Robert Šalinović

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙