FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington dovodi u pitanje "prosudbu" Charlieja Hebdoa

Autor: vrad
WASHINGTON, 19. rujna 2012. (Hina/AFP) - Bijela kuća je u srijedu izrazila sumnju u opravdanost odluke francuskog satiričkog tjednika Charlieja Hebdoa da objavi karikature koje mogu uvrijediti muslimane, istaknuvši ipak da se nasilje ničim ne može opravdati.

"Upoznati smo s činjenicom da je francuski list objavio crteže osobe koja sliči na proroka Muhameda i pitamo se o prosudbi koja je dovela do objavljivanja takvih stvari", rekao je glasnogovornik predsjednika Baracka Obame, Jay Carney.

"Znamo da ti crteži duboko vrijeđaju mnoge" i mogu potaknuti silovite reakcije, rekao je Carney na konferenciji za tisak.

"Često smo govorili koliko je važno štititi slobodu govora koja je unesena u naš ustav. Drugim riječima, ne pitamo se o pravu da se takve stvari objave, nego o prosudbi koja je prethodila odluci o objavljivanju", dodao je glasnogovornik.

Dok se u arapskim i muslimanskim zemljama već više od tjedan dana održavaju prosvjedi, ponegdje i s ljudskim žrtvama, protiv američkih i zapadnih interesa zbog prikazivanja isječaka iz antiislamskog filma snimljenog u SAD-u, Carney je u srijedu opetovao da te publikacije "koliko god bile neugodne, nipošto ne opravdavaju nasilje".

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙