FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladi čuvari prirode na Sovskom jezeru

Autor: vreb
SOVSKO JEZERO, 19. rujna 2012. (Hina) - Javna ustanova za zaštićena područja Požeško- slavonske županije i zaklada „Adris“, svečanom promocijom mladih čuvara prirode danas su na Sovskom jezeru u Požeškoj koltlini priveli kraju projekt osposobljavanja učenika za zaštitu prirode. U projekt "Mladi čuvari prirode" bilo je uključeno 30-ak učenika iz šest osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije.

Kako je na današnjoj svečanosti rekao ravnatelj javne ustanove Tomislav Crnjac, projekt su pokrenuli sa željom da mlade "više privuku prirodi i uključe u njezinu zaštitu, a da ih malo odvuku od računala i zatvorenih prostora."

U sklopu projekta radili smo na osposobljavanju učenika za snalaženje u prirodi kroz praktičan rad i izlascima na teren uz pratnju stručnih vodiča. Učili su kako promatrati prirodu, što je bioraznolikost i kako je očuvati, prepoznavati različite vrste drveća po lišću, prepoznavanje ptica i slično, istaknuo je Tomislav Crnjac najavljujući da će projekt "Mladi čuvari prirode" biti nastavljen i iduće godine kada će u njega biti uključeni i učenici ostalih osnovnih škola s područja Požeško-slavonske županije.

Mladim čuvarima prirode danas su bila uručena i priznanja o osposobljenosti te prigodni darovi kape, majice, ruksaci i radne bilježnice, dok je svaka škola uz dalekozor, dobila kompas i povećalo.

U sklopu boravka na Sovskom jezeru učenici su obišli i poučnu stazu te novoizgrađeni vidikovac koji je sufinanciralo Ministarstvo turizma, udruga za zaštitu i očuvanje Sovskog jezera i općina Čaglin.

(Hina) xvreb yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙