FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I samoborski poštari u Eko akciji čišćenja auto olupina

Autor: dmak
ZAGREB, 7. rujna 2012. (Hina) - Ekološkoj akciji "Očistimo Hrvatsku od auto olupina" (15.000 olupina do sada) koju već devet godina provodi udruga Zelene stope, pridružili su se i poštari Samobora, Svete Nedjelje i Jastrebarskog i odlučili uz svoje svakodnevne obaveze bilježiti i sva mjesta gdje se "skrivaju" auto olupine.

Smisao akcije, koju je podržao Hrvatski sindikat pošte, je da Samobor i okolica budu regija bez divljih deponija, auto olupina, štednjaka i hladnjaka koji "krase" prirodu. Akcija se provodi u suradnji s tvrtkama Renault Hrvatska i CIOS te časopisom Auto Bild.

Prvu akciju poštari pripremaju sljedeći tjedan kada će izvlačiti "peglice" i "renolčeke četvorke" iz izvora kod Velikog dola u Parku prirode Žumberak-Samoborsko gorje. Predviđen je i obilazak motorima čitavog područja, te bilježenje GPS koordinata divljih deponija s geslom - "Očistimo Hrvatsku od olupina".

Na inicijativu poštara Miljenka Rešetara, koji je član udruge Zelene stope, primjerom i entuzijazmom samoborski poštari žele potaknuti i ostale kolege u čitavoj domovini da se pridruže toj hvale vrijednoj akciji.

(Hina) pp/xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙