FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar kod Jasenova u blizini autokampa

Autor: nles
ZAGREB, 26. kolovoza 2012. (Hina) - Vatrogasno operativno središte Divulje zaprimilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara kod Jasenova u blizini autokampa, pa su na požarište upućena dva Canadaira, izvijestio je DUZS.

Gašenje tog požara u Šibensko-kninskoj županiji je u tijeku.

Na područje Bilice-Lugovići kod Šibenika upućen je Canadair zbog gašenja borove šume. Gašenje je u tijeku.

Zatvorena je autocesta A1 između čvorova Skradin i Vrpolje u oba smjera. Državna autocesta Drniš - Šibenik, također je zatvorena.

Požar kod Kneževića iznad Radovina na području Zadra, nakon dva Canadaira, gase dva Air Tractora i županijske vatrogasne snage.

Gašenje je i dalje u tijeku, dok su požari kod Privlake i Selina lokalizirani.

Požar otvorenog prostora na području Svilaje i dalje se gasi. Požar gase vatrogasne snage s područja Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije. Opožarena je trava, makija i nisko raslinje. Požar iz zraka na području obje županije gase zračne snage.

Požar otvorenog prostora na području Milna-Lučica na otoku Braču je pod kontrolom. Požar gase lokalne vatrogasne snage i Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač. Požarom je zahvaćeno oko šest hektara borove šume. Zračne snage koje su gasile požar, napustile su požarište.

U tijeku je dežurstvo.

Požar otvorenog prostora kod mjesta Kosinj i dalje se gasi te je pod kontrolom. U gašenju sudjeluju Državne intervencijske postrojbe Split, Šibenik, Zadar, JVP Gospić, JVP Plitivička jezera, DVD Pazarište, DVD Perušić, Hrvatske šume – Šumarija Perušić, Crveni križ, Lovačko društvo Tetrijeb i Park prirode Velebit s 126 vatrogasaca i 26 vozila.

Požar je iz zraka gasio je i Air Tractor. Opožarena je površina od oko 500 ha.

(Hina) pp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙