FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branitelji DNŽ protiv ratifikacije sporazuma

Autor: hspa
DUBROVNIK, 19. rujna 2012. (Hina) - Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije protivi se najavljenoj ratifikaciji sporazuma Tuđman - Izetbegović o granicama Hrvatske i Bosne i Hercegovine i poziva Vladu da odustane od tog sporazuma.

Koordinacija u današnjem priopćenju se uz ostalo kaže kako bi se "darivanjem hrvatskih otoka mora i kopna i pomicanjem hrvatskih granica" dovela u pitanje hrvatska suverenost i opstojnost svih onih ideala za koje su se hrvatski branitelji borili i dali živote. Pozivanje Vlade na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i bivšeg premijera Ivu Sanadera i Jadranku Kosor ništa nam ne znači jer ako su njih troje imali pogrešne podatke ili čak namjeru davanja teritorija to nikako ne može biti opravdanje za sadašnji stav Vlade o ratifikaciji sporazuma Tuđman - Izetbegović i darivanje hrvatskog teritorija, kaže se u priopćenju.

Zahtijevamo da Vlada i Sabor odustanu od ratifikacije spornog sporazuma i da zauvijek isprave grešku koja je učinjena potpisivanjem sporazuma 1999. godine, kažu branitelji u priopćenju. Pozivamo hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića da se i on uključi u rješavanje ovog problema jer je jedna od zadaća predsjednika briga o nacionalnim interesima ali i o nacionalnoj sigurnosti koja bi mogla doći u pitanje ako dođe do poklanjanja ovog teritorija BiH, stoji uz ostalo u priopćenju Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije.

(Hina) xddub yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙