FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga branitelja Zagrebačkog velesajma nezadovoljna izjavama o paviljonu 22

Autor: lbak
ZAGREB, 13. rujna 2012. (Hina) - Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebačkog velesajma reagirala je danas na izjave i napise o zbivanjima u paviljonu 22 Zagrebačkog velesajma (ZV) tijekom Domovinskog rata, ocjenjujući da su nedokumentirani te da štete ugledu ZV kao značajne europske gospodarske institucije kao i istini o Domovinskom ratu.

"U vrijeme Domovinskog rata ZV je stavio na raspolaganje sve svoje ljudske, materijalne i organizacijske resurse u službu obrane domovine kao najveći sabirni i logistički centar Hrvatske vojske, mjesto za smještaj i tranzit prognanika iz ratom ugroženih područja, te kao mjesto za sabiranje, skladištenje i distribuciju humanitarne pomoći, naoružanja i opreme Hrvatske vojske", stoji u priopćenju Udruge branitelja Domovinskog rata Zagrebačkog velesajma.

Udruga ističe da je cijelo vrijeme Domovinskog rata ZV kao značajna domaća i međunarodna gospodarska institucija neprekidno vršio svoju osnovnu djelatnost - organizaciju medunarodnih sajamskih priredbi, ocjenjujući da se nedokumentiranim izjavama i napisima šteti ugledu ZV-a te istini o Domovinskom ratu.

Iz te udruge najavljuju da će tijekom sljedeće godine krenuti s izradom i postavljanjem spomenika braniteljima Domovinskog rata na Zagrebačkom velesajmu.

(Hina) xpp/xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙