FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Spomen obilježje za branitelje poginule u Maljkovu

Autor: rsin
MALJKOVO, 16. rujna 2012. (Hina) - U Maljkovu u općini Hrvace danas je otkriveno spomen–obilježje poginulim policajcima Ivici Grubaču i Bogoslavu Lukiću koji su poginuli u Domovinskom ratu 17. rujna 1991. u zaseoku Bilandžić.

Otkrivanju spomen ploče uz rodbinu i prijatelje poginulih branitelja nazočili su izaslanik predsjednika Republike brigadni general Slaven Zdilar, zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković, izaslanik ministra branitelja Roko Mijić, dožupan splitsko–dalmatinski Luka Brčić i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Zamjenik ministra unutarnjih poslova podsjetio je kako je na području Maljkova u rujnu 1991. u obrani suvereniteta stradalo devet hrvatskih redarstvenika, čija je smrt nepovratno promjenila živote njihovih obitelji.

"Oni su nas zadužili da u novo europsko razdoblje Hrvatske uđemo na temelju onog što su sanjali i za što su se borili", kazao je Tonković te ustvrdio da uspomena na stradale policajce obvezuje da "novu budućnost Hrvatske živimo časno i odgovorno".

Otkrivanje ploče poginulim braniteljima organizirala je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Imotska krajina, uz pomoć grada Imotskog te općina Proložac i Hrvace.

(Hina) xrsin yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙