FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Milanović doputovao u Berlin

Autor: brad
BERLIN, 19. rujna 2012. (Hina) - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović doputovao je u srijedu prijepodne u službeni posjet Saveznoj Republici Njemačkoj, gdje ga je u kancelarskom uredu u Berlinu uz visoke vojne počasti dočekala kancelarka Angela Merkel.

Odmah po dolasku započeli su i razgovori dvoje premijera.

Kako je priopćeno iz Kancelarskog ureda, Merkel i Milanović će se zadržati u jednosatnom razgovoru u središtu kojih bi trebali biti bilateralni odnosi kao i gospodarske i financijske teme. Nadalje će se razgovarati i o predstojećem ulasku Hrvatske u Europsku uniju kao i o stanju na jugoistoku Europe.

Kako je najavljeno iz ureda hrvatske vlade, Merkel i Milanović će razgovarati o ratifikaciji pristupnog ugovora Hrvatske u EU. Parlamentarna rasprava o ratifikaciji bi se u njemačkom Bundestagu trebala naći na dnevnom redu početkom listopada.

Nakon završetka razgovora i obraćanja novinarima hrvatski premijer bi trebao posjetiti sajam prometne tehnologije Innotrans na kojem izlaže i nekoliko hrvatskih tvrtki, između ostalih i Končar i Đuro Đaković. Tijekom posjeta sajmu, hrvatski premijer bi se trebao susresti i s predsjednikom Odbora njemačkog gospodarstva za istočnu Europu Eckhardom Cordesom.

Milanović bi nakon toga trebao održati predavanje u sjedištu zaklade Friedrich Ebert na temu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Hrvatsko izaslanstvo se nakon toga tijekom večeri vraća u Zagreb.

(Hina) xnkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙