FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mimica razgovarao s kosovskim čelnicima

Autor: bbar
PRIŠTINA, 17. rujna 2012. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatske vlade Neven Mimica, koji boravi u posjetu Kosovu, u ponedjeljak poslije podne sastao se s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjaga, predsjednikom kosovskog parlamenta Jakupom Krasniqijem i predsjednikom vlade Hashimom Thacijem, a kosovska je predsjednica posjet Mimice ocijenila veoma značajnim.

Za kosovsku predsjednicu, susret s Mimicom veoma je značajan za Kosovo u trenutku kad je okončan proces nadzora neovisnosti te države.

Mimica je u razgovoru s kosovskom predsjednicom prenio punu političku potporu Hrvatske Kosovu u procesima kroz koje ta zemlja prolazi. Izrazio je i spremnost Hrvatske da podijeli iskustva i znanja s Kosovom, kako bi se ubrzala dinamika približavanja Kosova EU.

Osim toga, pozvao je i na intenziviranje bilateralne suradnje između Hrvatske i Kosova, posebice kad je riječ o gospodarskom razvitku.

Tijekom dana, Mimica je razgovarao i s predsjednikom kosovskoga parlamenta Jakupom Krasniqijem i predsjednikom vlade Hashimom Thacijem te s drugim visokim kosovskim dužnosnicima. U razgovorima bilo je riječi i o položaju hrvatske manjine na Kosovu i albanske manjinske zajendice u Hrvatskoj.

(Hina) xbb yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙