FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URHOR pomaže izgradnju Doma ratnika u Vukovaru

Autor: vsik
OSIJEK,12. rujna, 2012.(Hina) - Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata (URHOR) od svog osnivanja kontinuirano pomaže hrvatskim braniteljima koji žive u teškim uvjetima, a angažirana je i na na izgradnji Doma ratnika u Vukovaru, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik pukovnik Petar Janjić Tromblon.

Udruga se ne financira iz državnog proračuna, kazao je, dodavši kako sredstva za svoj rad osiguravaju sami, izložbama, koncertima i donacijama, jer ne žele koristiti "novac napaćenog i pokradenog hrvatskog naroda". Za nešto manje od tri godine koliko Udruga, koja ima ima 3962 člana iz cijele Hrvatske, djeluje, pomagali su "hrabrim hrvatskim ratnicima koji su u teškoj životnoj nevolji, od izgradnje ili obnove kuća, te pomoći za školovanje djece".

Posebno važnim ocijenio je izgradnju Doma ratnika u Vukovaru, za koju je napravljena kompletna projektna dokumentacija "a sada se čeka milost nadležnih institucija da izdaju potrebne dozvole kako bi se krenulo u izgradnju zgrade u kojoj će biti mjesta za niz sadržaja, te soba za smještaj hrvatskih branitelja koji u Vukovar dolaze iz drugih dijelova Hrvatske na obilježavanje tužnih obljetnica".

Predsjednik URHOR-a istaknuo je kako su imali dogovorene donacije za izgradnju Doma ratnika od generala Čermaka, ali da su se, ustvrdio je, "na tome zahvalili nakon vijesti da se vodi istraga oko poslovanja generala Čermaka".

Najavio je i humanitarni koncert Marka Perkovića Thompsona u osječkoj Dvorani Gradski vrt u nedjelju 16. rujna. Koncert organizira URHOR u suradnji s Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovar i Udrugom Specijalne policije "Orao" Osijek, a prihod je namijenjen dijelom za pomoć hrvatskim braniteljima u nevolji, a veći dio za izgradnju Doma ratnika u Vukovaru.

Zahvalio se osječko-baranjskom županu Vladimiru Šišljagiću i gradonačelniku "nepokorenog grada Osijeka" Krešimiru Bubalu na pomoći u organizaciji koncerta, ustvrdivši "kako vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nije pokazao razumijevanje za izgradnju Doma ratnika ".

Janjić se ispričao redakciji Hine koja je "greškom navedena kao medijski pokrovitelj na plakatima i pozivnicama za koncert" dodavši kako je to napisano "bez znanja i dogovora s Upravom Hine".

Posebno važnim je ocijenio što u pomoći pri obnovi ili izgradnji kuća za svoje ratne kolege sudjeluju hrvatski branitelji, pripadnici proslavljenih ratnih postrojbi, te je najavio kako će spomenik ocu i sinu Petru i Igoru Kačiću poginulima u obrani Vukovara biti gotov do 18. studenog, a zvat će se Otac i sin".

Spomenik, za koji su sredstva osigurana iz donacija i humanitarnih akcija, biti će postavljen na prostoru budućeg Doma ratnika, također će nositi ime "Otac i sin" u spomen na hrabrost 16- godišnjeg ubijenog Igora i njegovog oca", rekao je Janjić.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙