FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posrednik Brahimi na susretu sa sirijskim aktivistima

Autor: bnov
DAMASK, 14. rujna 2012. (Hina/AFP) - Međunarodni posrednik za Siriju Lahdar Brahimi trebao bi u petak razgovarati s pripadnicima oporbe, koje režim tolerira, prije subotnjeg susreta s predsjednikom Bašarom al-Asadom, čiji režim već godinu i pol u krvi guši oružani ustanak.

Hasan Abdel Azim, glasnogovornik Odbora za koordinaciju za nacionalnu i demokratsku promjenu koji okuplja arapske, kurdske, socijalističke i marksističke nacionalističke stranke, kazao je da bi izaslanstvo trebalo "susresti s Brahimijem u petak popodne kako bi ga izvijestilo o stajalištu Odbora i načinima rješenja sirijske krize".

"Podržavamo Brahimija, s mandatom Arapske lige i UN-a za rješenje krize, i surađujemo s njim jer je nasilje doseglo nečuvenu razinu i sirijski narod podnosi ubijanja, razaranja i egzil", dodao je on.

"Nadamo se da će Brahimi nastaviti s naporima koje je započeo Kofi Annan", bivši posrednik i "radna skupina koja je donijela odluke krajem srpnja u Ženevi", dodao je on.

Od početka ustanka u ožujku 2011. u nasilju u Siriji poginulo više od 27.000 ljudi, od kojih više od 70 posto nenaoružanih civila, rekao je predsjednik Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH), Rami Abdel Rahmane. Na popisu žrtava je 19.499 civila, a poginulo je i 1.113 dezertera i 6.767 vladinih vojnika, prema podacima te nevladine organizacije prikupljenim od aktivista i svjedoka.

(Hina) xbnš ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙