FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aktivisti počeli štrajk glađu zbog Sirije

Autor: akoz
PARIZ, 4. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Aktivisti su započeli štrajk glađu kako bi osudili, kako ocjenjuju, paraliziranost međunarodne zajednice glede Sirije i nesposobnosti protivnika predsjednika Bashara al-Assada da se ujedine.

Skupina aktivista, koju čine Sirijci i državljani drugih zemalja, počela je štrajk glađu krajem kolovoza u Siriji. Pokret se od tada proširio i na druge zemlje, uključujući i Francusku, Sjedinjene Države i Jordan.

Oko 40 aktivista sada štrajka glađu a još 12-ro će početi kasnije ovoga mjeseca, rekla je skupina.

Oni žele da Međunarodni kazneni sud pokrene postupak protiv Assada, vlade članica Europske unije zatvore sve sirijske diplomatske misije a od Egipta da odbije prolaz Sueskim kanalom svakom brodu za kojega se ocijeni da prevozi vojnu pomoć sirijskoj vladi.

"Vrijeme je krajnje osjetljivo. Mislim da nam je sada potrebna podrška vlada i ljudi cijelog svijeta", rekao je glasnogovornik skupine Ahmed Naji. "Svi ti zločini i pokolji počinjeni su uz ravnodušnost međunarodne zajednice", rekao je Naji.

Aktivisti su rekli da se njihovi zahtjevi trebaju ispuniti do 20. rujna ili će se njihov pokret intenzivirati a štrajkaši će postaviti kampove na najistaknutiiim točkama gradova kako bi dobili publicitet.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙