FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bobardirani Damask i Alep, gotovo 40 mrtvih u Siriji

Autor: rtom
BEJRUT, 28. kolovoza 2012. (Hina/AFP) - Siloviti sukobi sirijske vojske i ustanika nastavljeni su u utorak u istočnom dijelu glavnoga grada Damaska, te u predgrađu i nekim četvrtima Alepa koje vojska bombardira, a u cijeloj Siriji ubijeno je najmanje 37 osoba, objavila je nevladina udruga.

Vojska je u utorak bombardirala čitav prsten oko Damaska kako bi istjerala ustanike, objavili su Sirijski promatrači za ljudska prava.

Svjedoci na koje se pozivaju nevladini aktivisti javili su da Damaskom odjekuju eksplozije i buka borbenih zrakoplova koji su prekrili nebo.

Najmanje 37 osoba ubijeno je u utorak diljem Sirije, od čega 22 civila, 11 ustanika i četiri vojnika, navodi Opservatorij za ljudska prava.

U Alepu na sjeveru zemlje, drugoj velikoj bojišnici, nastavljena su vojna bombardiranja četvrti u kojima ustanici mjesec dana s režimom predsjednika Bašara al-Asada ratuju za taj grad, trgovačku metropolu Sirije.

Državni mediji izvještavaju da je vojska napredovala u Alepu te istjerala "desetke terorista plaćenika", zaplijenila oružje i "očistila nekoliko četvrti od terorista uz pomoć stanovnika".

Od početka pobune u ožujku 2011., više od 25.000 ljudi ubijeno je prema podacima promatrača za ljudska prava, što je moguće potvrditi iz neovisnih izvora jer sirijski režim brani pristup stranim novinarima.

(Hina) xrt ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙