FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 14. rujna

Autor: nbrc
ZAGREB, 14. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 14. rujna.

ZAGREB - Čelnici Matice hrvatskih sindikata izvijestit će na konferenciji za novinare o rezultatima sindikalnog referenduma o prihvaćanju ili ne vladine ponude sklapanja Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru. Vlada zaposlenima u javnom sektoru nudi zadržavanje sadašnje razine plaća, uz smanjenje materijalnih prava. Referendum je održan od 11. do 13. rujna, provodio se u 1.401 ustanovi, među 64.000 članova četiri sindikata - učitelja, srednjih škola, znanosti i visokog obrazovanja te medicinskih sestara (12 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Trenutačni status programa restrukturiranja HŽ Infrastrukture i ulaganje u poboljšanje kvalitete željezničke infrastrukture, teme su konferencije za novinare koju će održati članovi Uprave HŽ Infrastrukture (10 sati, HŽ Holding, Mihanovićeva 12).

ZAGREB - U srpnju je u Hrvatskoj izdano 706 odobrenja za građenje, što je za 13,9 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupno je od siječnja do kraja srpnja ove godine izdano 4.769 odobrenja za građenje, što je smanjenje za 14 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Po odobrenjima izdanim u prvih sedam mjeseci ove godine predviđena je izgradnja 5.959 stanova, što je 18,7 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Prema odobrenjima za građenje u prvih sedam mjeseci ove godine, predviđena vrijednost radova iznosi 12,9 milijardi kuna, što je 4,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u srpnju prikupljeno 50.434 tona kravljeg mlijeka, što je za 5,6 posto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Pritom je mlijeka za piće proizvedeno 11,8 posto manje nego u srpnju lani, odnosno 21.731 tonu. Statistički podaci o proizvodnji kravljeg mlijeka i mliječnih proizvoda pokazuju da je u srpnju, u odnosu na prosjek u prošloj godini, ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka bila manja za 3,4 posto, dok je mlijeka za piće proizvedeno 18,5 posto manje.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙