FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

40.000 Tunižana od početka 2011. doselilo se u Italiju

Autor: ilov
RIM, 13. rujna 2012. (Hina/APA) - Od početka 2011. godine i bijega bivšeg tuniškog diktatora Zine el-Abidina Ben Alija iz zemlje, 40.000 Tunižana ilegalno je došlo u Italiju, prenijeli su u četvrtak talijanski mediji podatke tuniškog Foruma za socijalna i gospodarska prava.

Predsjednik Foruma, Abderrahmane Hedhili, zatražio je osnivanje istražnog povjerenstva o brodolomu nedaleko od otoka Lampeduse, u kojemu je proteklog tjedna poginulo više tuniških izbjeglica, dok ih je 56 spašeno.

Prema Hedhilijevim riječima, tuniška je vlada poduzela važne korake u borbi protiv ilegalne migracije, ali unatoč tome brojni mladi ljudi vide u ilegalnom izlasku iz zemlje jedinu šansu za bolju budućnost.

Od početka 2012. godine, ukupno 8.000 izbjeglica pretežito iz afričkih zemalja dospjelo je u Italiju, a u godini ranije stiglo ih je 60.000, izjavila je talijanska ministrica unutarnjih poslova Annamaria Cancellieri u srijedu u talijanskom parlamentu. Prema njezinim riječima, smanjenje broja izbjeglica u ovoj godini rezultat je poboljšanja suradnje sa zemljama iz kojih oni dolaze.

Zbog zemljopisnog položaja Italije i blizine zemljama južnog Sredozemlja, nužno je potrebno tražiti nove načine suradnje sa sjevernoafričkim zemljama, smatra Cancellieri.

(Hina) xilov ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙