FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 13. rujna

Autor: nbrc
ZAGREB, 13. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 13. rujna.

BIOGRAD NA MORU - U Biogradu na moru se održava 59. svjetsko natjecanje u oranju, a svečano će ga, kako je najavljeno, otvoriti predsjednik Republike Ivo Josipović. Natjecanje se održava do 17. rujna, a samo natjecanje orača održat će se 14. i 15. rujna na parcelama tvrtke Vrana. Sudjeluju reprezentacije 31 zemlje svijeta, što je do sada najveći broj, te 61 natjecatelj u dvije kategorije - plugova ravnjaka i plugova premetnjaka. Natjecanje se održava u organizaciji Svjetske oračke organizacije (WPO), Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. U sklopu manifestacije održat će se neformalni sastanak ministara poljoprivrede zemalja regije na kojem će se razgovarati o aktualnim problemima u poljoprivredi (17,00 sati, parcele tvrtke Vrana, Jankolovici).

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare izvjestit će o tijeku referenduma o Vladinu prijedlogu Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat srednjih škola, Sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Strukovni sindikat medicinskih sestara od 11. do 13. rujna provode referendum među 64.000 svojih članova u 1.401 ustanovi kako bi saznali slaže li se članstvo s prijedlogom da se zaposlenima u javnim službama smanje materijalna prava, a ostave nedirnute plaće (11,00 sati, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Prilaz Đ. Deželića 2).

ZAGREB - Kružnih putovanja stranih brodova u prvih sedam mjeseci ove godine u Hrvatskoj je bilo 401 ili 1,2 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, ali je tim brodovima u Hrvatsku došlo 1,9 posto više putnika nego lani, njih 559,2 tisuće, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Podaci Zavoda pokazuju i da su brodovi na kružnim putovanjima u sedam mjeseci ove godine u Hrvatskoj ukupno boravili 742 dana, što je 132 dana manje nego prošle godine.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙