FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisni sindikat Slobodne Dalmacije protiv ukidanja dopisništva u Dubrovniku

Autor: pgas
SPLIT, 4. rujna 2012. (Hina) - Nezavisni sindikat Slobodne Dalmacije zatražio je danas žuran sastanak s Ninoslavom Pavićem, vlasnikom i predsjednikom Nadzornog odbora tog dnevnog lista, ne bi li im on, s obzirom na informacije o mogućem ukidanju njihova dubrovačkog dopisništva, objasnio u kakvom se stanju te novine nalaze.

Ovih se dana širi informacija kako Uprava tvrtke namjerava donijeti odluku o gašenju dopisništva u Dubrovniku, stoji u priopćenju Sindikata koji najavljuje i da će zatražiti ostavke odgovornih.

Ako netko radi za probitak konkurencije, prelamajući sporne odluke preko leđa sadašnjih zaposlenika Slobodne Dalmacije i u isto vrijeme poništava trud generacija novinara, urednika i grafičara još uvijek najboljeg, najutjecajnijeg i najstarijeg dalmatinskog i hrvatskog dnevnog lista, onda od takvih tražimo da trenutno podnesu ostavke na funkcije koje obnašaju, ističe Nezavisni sindikat.

Od Pavića žele da im objasni stanje u kojem se nalaze, s obzirom da, ističe se, proizvode dobitak, a prijeti im objedinjavanje s Europapress Holdingom.

Sindikat je izrazio nadu u skoro potpisivanje "odavno ispregovaranog novog kolektivnog ugovora u tvrtci kćeri SD Print", umjesto da se jednostranim Pravilnikom o radu radnici zakidaju za smanjivanje dana godišnjih odmora, kao i jubilarne nagrade i ina stečena prava. Traži da se i u SD d.d. odmah pristupi pregovorima za zaključivanje kolektivnog ugovora na tragu dosadašnjeg.

(Hina) xpgas/xagrb yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙