FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 12. rujna 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici, posebice na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Pojačan je promet u gradovima i na prilaznim cestama, stoga vozače HAK upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Danas i sutra, 12. i 13. rujna, u vremenu od 7 do 14 sati bit će privremeno zatvorena državna cesta D525 Pleternica-Stari Slatnik-Slobodnica-A3 na cestovno željezničkom prijelazu u Slobodnici. Obilazni pravac iz smjera Slavonskog Broda za Požegu i Novu Gradišku je Sjeverna vezna cesta-nadvožnjak Čaplja-Brodsko Vinogorje-Gromačnik-Bartolovci, i obrnuto. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog radova u tunelima Lučice i Veliki Gložac u smjeru Rijeke zatvoreni su pretjecajni traci. U Zagrebu, zbog radova na sjevernom kolniku Jadranske avenije, promet teče dvosmjerno (na dijelu kolnika preko nadvožnjaka iznad kanala Sava-Odra, između rotora i čvora Lučko). Za sav promet zbog radova su zatvorene ceste D1 Pojatno-Luka, D29 Marija Bistrica-Kašina, D34 Čađavica-Podravska Moslavina, D43 Graberje-čvor Ivanić Grad i D523 Križišće-most Krk. Za teretna vozila zatvorene su ceste ŽC3124 Vidrenjak-Velika Ludina-Popovača-Kutina–Novska, Podravska magistrala D2 od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca) i D29 Marija Bistrica-Soblinec. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti plove prema redu plovidbe.

ZAGREB - Djelomice sunčano uz postupan porast naoblake. Povremena kiša, a sve češće i izraženiji pljuskovi s grmljavinom očekuju se već prijepodne mjestimice u Istri i na riječkome području, od sredine dana na većem dijelu sjevernog Jadrana, a navečer će zahvatiti veći dio zemlje. U noći će kiša biti jaka i obilna, pri čemu će na sjevernom i Jadranu i Gorskome kotaru pasti između 50 i 100 milimetara oborine. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu jugozapadnjak i jugo koji će navečer biti jaki, na mahove i olujni. Najviša temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu od 20 do 25, drugdje od 26 do 31 Celzijev stupanj.

(Hina) xpp/xnkot ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙