FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 10. rujna

Autor: nbrc
ZAGREB, 10. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 10. rujna.

ZAGREB - Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) raspravljat će se o smjernicama ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2013. do 2015., prijedlogu zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, razlozima i financijskim efektima poskupljenja cestarina i informaciji o monetizaciji autocesta. Socijalni partneri na sjednici GSV-a raspravljat će i o zaključku Vlade o pokretanju pregovora o izmjenama i dopunama kolektivnih ugovora trgovačkih društava i ustanova u natpolovičnom vlasništvu države, itd. Iz Odnosa s javnošću Vlade napominju da će snimatelji i fotoreporteri moći snimiti početak sjednice, nakon koje su predviđene izjave za medije (10,00 sati, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ulica Grada Vukovara 78).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) okupit će se predstavnici gospodarskih komora članica Eurochambresa iz država izvan EU. Riječ je o tradicionalnom godišnjem susretu predstavnika gospodarskih komora iz zemalja regije, istočne Europe, država članica EFTA-e te mediteranskih zemalja. Na sastanku će se razmijeniti razmišljanja o aktualnoj gospodarskoj situaciji kao i mogućnostima međusobne suradnje (10,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u kolovozu su u odnosu na srpanj bile više za 1,6 posto, a u odnosu na kolovoz prošle godine više su za 5,7 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS). Kada se isključe cijene energije, proizvođačke cijene u kolovozu su na mjesečnoj razini više za 0,3 posto, a na godišnjoj su razini povećane za 1 posto. Prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, najviše su u kolovozu u usporedbi s istim mjesecom prošle godine porasle proizvođačke cijene u rudarstvu i vađenju, za 38,1 posto. Proizvođačke cijene u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji u kolovozu su na godišnoj razini porasle za 20,5 posto, u opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnostima sanacije okoliša za 13,1 posto, a u prerađivačkoj su industriji porasle za 2,6 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙