FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Dobroslavić s organizatorima akcije "Bilo naroda - gradimo most"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 11. rujna 2012. (Hina) - Župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić danas se sastao s predstavnicim Udruge Zavjet i Udruge lađara Neretve, koji su organizirali akciju "Bilo naroda - gradimo most" tijekom koje su 9. rujna povezane brodicama Komarna i Brijesta na kojima se gradi Pelješki most.

Župan Dobroslavić tom je prigodom kazao kako je ova akcija još jednom potvrdila glas naroda za povezivanjem Hrvatske Pelješkim mostom. "Pozdravljamo sadašnje poteze vlade u vezi s realizacijom projekta Pelješkog mosta i njavljeno financiranje sredstvima fondova EU", kazao je Dobroslavić te dodao kako se gradnja Pelješkoga mosta ipak ne smije vezivati za financiranje iz EU fondova, jer most znači povijesno povezivanje hrvatskog teritorija i mora se izgraditi bez obzira iz kojih sredstava.

Ratifikacija sporazuma Tuđman - Izetbegović, kojoj se mi izričito protivimo jer je to po nama ustupanje hrvatskog teritorija susjednoj državi i nije ničim povezana s izgradnjom mosta, a još manje je pretpostavka za realizaciju projekta Pelješkog mosta kazao je Dobroslavić.

Susretu su nazočili organizatori akcije Ratko Dragović, Boriz Mužunović, Mladen Milošević, Milojko Glasović i Goran Komazin.

(Hina) xhspa ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙