FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O proslavi 20. obljetnice oslobođenja Dubrovačko-neretvanske županije 24. listopada

Autor: ddub
DUBROVNIK , 1. rujna 2012. (Hina) - Brojnim aktivnostima 24. listopada svečano će se obilježiti 20. obljetnica oslobađanja Dubrovačko-neretvanske županijem, dogovoreno je na sastanku dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića i njegovih suradnika sa predstavnicima vojske, policije i načelnicima tada okupiranih općina,

Kako je istaknuo župan Nikola Dobroslavić ovih se dana prije 20 godina oslobađao hrvatski jug od srbocrnogorskog agresora. Operacija je počela još polovicom svibnja 1992. oslobađanjem dubrovačkog Primorja nakon čega je uslijedilo oslobađanja Rijeke dubrovačke, Župe dubrovačke i na kraju listopada općine Konavle.

Naša je želja da u proslavi te obljetnice sudjeluju sve postrojbe koje su sudjelovale u oslobađanju hrvatskoga juga, kazao je župan dubrovačko-neretvanski. Tom prilikom 24. listopada bit će organiziran mimohod Stradunom, te svečana akademija u dubrovačkom kazalištu a organizirat će se i znanstveni skup s temama o oslobađanju tog područja.

Oslobađanje hrvatskoga juga 1992. bila je i prva osloboditeljska akcija Hrvatske vojske, a ujedno i uvod u sve druge osloboditeljske akcije okupiranih dijelova Hrvatske, kazao je župan Nikola Dobroslavić.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙