FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ante Sanader: ministar Jovanović se ponaša "milicijski", treba podnijeti ostavku

Autor: pgas
SPLIT, 11. rujna 2012. (Hina) - Predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog odbora HDZ-a i župan Ante Sanader na današnjoj je konferenciji za novinare poručio da bi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović zbog onemogućavanja upisa 42 učenika u četverogodišnje školovanje za poljoprivredna zanimanja u srednjoj školi “Braća Radić” u Kaštel Štafiliću trebao podnijeti ostavku te je optužio ministra da se ponaša “milicijski”.

Sanader je kazao da je današnja konferencija za novinare sazvana kao reakcija na jučerašnji "milicijski upad ministra Jovanovića u ranim jutarnjim satima u našu županiju”, a tim je postupkom "ministar nastavio praksu ove vlade i ministara koji dolaze po županijama tiho i ne najavljujući se ljudima u županiji”.

Županija je osnivač škola i “ovaj upad ministra Jovanovića bez najave i elementarnog kulturnog javljanja županiji ili nekomu iz županije oštro osuđujemo, jer smatramo da ne pripada normalnom ponašanju i demokratskim uzusima", kazao je, ustvrdivši da i nije čudno što se ministar Jovanović tako ponaša jer je zdravstveni djelatnik i nestručan je za resor prosvjete i rješavanje problema u prosvjeti.

Sanader smatra da ako je netko napravio propust što su 42 učenika upisana u četverogodišnji program za poljoprivredna zanimanja bez potrebnih 36 bodova, onda odgovornost treba snositi taj tko je napravio propust, a ne djeca.

"Djeca su ovdje zadnja koja bi trebala preuzeti odgovornost i krivnju na sebe, a očito je to stavom Ministarstva napravljeno", kazao je Sanader, dodavši kako treba voditi računa i o uvjetima i socijalnom statusu te djece koja možda nisu mogla niti knjige kupiti, a ne optuživati ih da su loši učenici i neradnici.

Sanader je stao u obranu pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Zdravka Omrčena kojeg ministar Jovanović optužuje da je odgovoran za situaciju u kaštelanskoj srednjoj školi Braće Radića, ustvrdivši kako "Omrčen nije dao nikakvu dozvolu i nije odlučio o upisu".

"Ljudi iz državne uprave su odgovorni za kontrolu zakonitosti, njima su došli svi dokumenti i mišljenja iz škole i županije te su dali svoju suglasnost", rekao je Sanader.

Član HDZ-ovog odbora za prosvjetu Tomislav Đonlić je izjavio kako treba pričekati "nalaz prosvjetne inspekcije" u vezi s upisom ova 42 učenika. No smatra kako je ministar trebao pokazati više senzibiliteta i socijalne osjetljivosti kad su u pitanju djeca", te kako bi bila poticajna odluka ministra Jovanovića da se donese posebna uredba kojom bi se omogućilo djeci školovanje za poljoprivredna zanimanja u kaštelanskoj srednjoj školi Braće Radića.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙