FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 11. rujna

Autor: tper
ZAGREB, 10. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 11. rujna.

ZAGREB - Članovi četiri sindikata iz prosvjete, zdravstva i znanosti od 11. do 13. rujna na referendumu će se izjašnjavati prihvaćaju li ili ne dodatak I. Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za službenike i namještenike u javnim službama. Referendum će se, kako su najavili organizatori, provesti u svim ustanovama gdje su organizirana ta četiri sindikata, a riječ je o 1.401 ustanovi i 64 tisuće članova tih sindikata, koji su u sastavu Matice hrvatskih sindikata. Referendum organiziraju i provode Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja te Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara. Ta su četiri sindikata odbila potpisati dopune TKU, a na referendumu traže da se njihovo članstvo izjasni prihvaća li ili ne te dopune kojima se regulira neisplata određenih materijalnih prava u ovoj i idućoj godini - neisplata božićnice u ovoj i idućoj godini, regresa iduće godine, smanjenje dnevnice, promjene vezano za jubilarne nagrade i naknadu za prijevoz.

BIOGRAD NA MORU - Predstavnici Ministarstva poljoprivrede na konferenciji za novinare najavit će 59. Svjetsko natjecanje u oranju koje se održava od 7. do 17. rujna u Biogradu na moru. Službeno otvaranje će biti 13. rujna, a samo natjecanje održava se 14. i 15. rujna. Natjecanje se održava u organizaciji Svjetske oračke organizacije (WPO), Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača. Potvrđen je dolazak 31 zemlje sudionica (do sada najveći broj), a u sklopu natjecanja održat će se i neformalni sastanak ministara poljoprivrede Jugoistočne Europe na kojem će sudjelovati 10-tak zemalja u okruženju (12,30 sati, parcela tvrtke Vrana, Jankolovica bb).

ZAGREB - Tvrtka IBM Hrvatska na konferenciji za novinare najavit će deseti po redu IBM Forum koji će se održati od 3. do 5. listopada u Splitu. Slogan ovogodišnjeg Foruma je "Rast - inovacije, liderstvo i tehnologije", a na njemu će se predstaviti najnovija poslovna rješenja, usluge i tehnologija (9,30 sati, IBM Hrvatska, Miramarska 23).

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙