FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija treći mjesec zaredom bilježi višak u razmjeni sa zemljama izvan EU-a

Autor: vmom
MILANO, 6. rujna 2012. (Hina/AFP) - Recesijom pogođena Italija u četvrtak je objavila da je u srpnju ostvarila višak u razmjeni sa zemljama izvan Europske unije u iznosu 1,84 milijardi eura, dok je u istom razdoblju lani bilježila manjak od 452 milijuna eura.

To je treći mjesec zaredom da treće najveće gospodarstvo eurozone ostvaruje višak u razmjeni sa zemljama koje nisu članice EU-a.

Talijanski izvoz u te zemlje uvećan je za 9,5 posto u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, dok je uvoz iz tih zemalja smanjen za 4,8 posto, pokazali su podaci tamošnjeg statističkog ureda Istata.

Najveći rast izvoza Italija je zabilježila u zemlje jugoistočne Azije, od čak 29,6 posto. Slijede SAD i Japan, u koje je talijanski izvoz uvećan za 21,8 odnosno 20,3 posto.

Talijanski izvoz u Kinu smanjen je pak za 16,6 posto, objavio je nadalje Istat.

Najveći pad uvoza Italija je zabilježila u razmjeni s Indijom, iz koje je u srpnju uvezla 25,7 posto manje nego u istom razdoblju lani.

U usporedbi s prethodnim mjesecom talijanski izvoz u zemlje izvan EU-a u srpnju je smanjen za 0,3 posto, dok je uvoz iz tih zemalja uvećan 2,1 posto, pokazuju podaci statističkog ureda.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙