FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK: na 45. MOS-u u Celju predstavit će se 21 obrtnik iz Hrvatske

Autor: tper
ZAGREB, 6. rujna 2012. (Hina) - Na 45. međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) u Celju, koji će se održati od 12. do 18. rujna, predstavit će se i 21 hrvatski obrtnik u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK), najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Kako je istaknuo direktor Odbora za sajmove HOK-a Mario Paliska, riječ je o sedamnaestom nastupu hrvatskih obrtnika na sajmu u Celju, a od 21 izlagača njih 10 nastupit će prvi puta.

HOK sufinancira od 30 do 50 posto iznosa troškova izlaganja, kazao je Paliska.

Celjski sajam najznačajniji je obrtnički sajam u regiji, mjesto susreta s potencijalnim poslovnim partnerima te prilika da naši obrtnici provjere koliko su konkurentni. Slovenija je najbliži i nabrži put za ulazak na tržište EU i zato je nastup na tom sajmu značajan, posebice u kontekstu ulaska Hrvatske u EU iduće godine, kazao je Paliska.

Na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju ove će se godine predstaviti 1.604 izlagača iz 34 zemlje, što je gotovo na lanjskoj razini, uspjeh s obzirom na tešku gospodarsku situaciju, kazao je zamjenik direktorice Celjskog sajma Robert Otorepec.

U sklopu Celjskog sajma održat će se i poslovni razgovori obrtnika i poduzetnika Slovenije, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Italije, Makedonije, Cipra, Slovačke, BiH, Srbije i Kosova. U organizaciji HOK-a za razgovore je prijavljeno deset obrtnika i poduzetnika iz sektora obrade metala, obnovljivih izvora energije, prerade plastičnih masa, građevinskog sektora, elektronike, itd.

Hrvatski će obrtnici, u organizaciji HOK-a, nastupiti i na jesenskom međunarodnom obrtničkom sajmu u Grazu (od 27. rujna do 1. listopada), na sajmu u Zenici (od 2. do 6. listopada), po prvi puta na sajmu obrade metala i proizvodnje proizvoda od metala Maktek Eurasia u Istambulu (od 2. do 7. listopada), te na sajmu metalurgije, elektronike, nemetala i graditeljstva Tehnoma u Skopju (od 16. do 20. listopada).

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙