FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar poljoprivrede Jakovina na otvaranju "Sajma šljive" u Gradačcu

Autor: rmav
GRADAČAC, 29. kolovoza 2012.(Hina) - Hrvatski ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sudjelovao je danas u Gradačcu u BiH u otvaranju 39. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije na kojemu je ove godine zastupljen i značajan broj tvrtki iz Hrvatske.

Sajam je otvorio predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je istaknuo kako je svjestan teškog stanja u kojemu se nalazi poljoprivredna proizvodnja. koja je ove godine dodatno pogođena teškom sušom.

"Tražit ćemo od izvršne vlasti na svim razinama da učini maksimum i pomogne poljoprivrednicima i proizvođačima hrane u granicama realnih mogućnosti", kazao je Izetbegović dok su diljem BiH poljoprivrednici prosvjedovali tražeći isplatu obećanih poticaja i pomoć u saniranju posljedica suše.

Poznatija pod nazivom "Sajam šljive", manifestacija u Gradačcu okupila je oko 250 izlagača iz osam država regije i drugih dijelova Europe.

Među njima je i desetak tvrtki iz Hrvatske, a njihov je zajednički nastup u Gradačcu sa ciljem promocije hrvatskog gospodarstva u inozemstvu organizirala Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Sisak.

Pored kutinske Petrokemije koja je na "Sajmu šljive" prisutna još od osnutka 1969. godine, na zajedničkom izložbenom prostoru uz Županijske komore Sisak i Virovitica svoje je proizvode i usluge predstavilo više tvrtki iz Sisačko-moslavačke županije, kao i županijska turistička zajednica.

Tijekom četiri dana sajma posjetitelji će moći vidjeti izložbene štandove proizvođača hrane i pića, alata i strojeva, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava, te ambalaže za prehrambenu industriju.

(Hina) xrmav ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙