FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović i Lagumdžija najavili nastavak rekonstrukcije vlasti

Autor: zkre
MOSTAR, 3. rujna 2012. (Hina) - Čelnici HDZ-a BiH i SDP-a Drgan Čović i Zlatko Lagumdžija izjavili su u ponedjeljak nakon susreta u Mostaru da će ove dvije stranke nastaviti s rekonstrukcijom vlasti u Federaciji BiH i na državnoj razini odmah po okončanju općinskih izbora, pri čemu je Lagumdžija istaknuo da ne dolazi u obzir nikakva koalicija sa Strankom demokratske akcije (SDA).

"Bilo bi mudro da u devetom mjesecu izbjegnemo bilo kakve odluke, reforme ili rekonstrukciju vlasti u Federaciji BiH ili BiH, kako ne bismo imali kampanju pomiješanu s ovim pitanjem", rekao je Čović nakon susreta.

Pojasnio je da bi u tome slučaju brojne reforme bile osuđene na neuspjeh.

Pri tome je Čović izvijestio Lagumdžiju o amandmanima koje su dva HDZ-a uputila u parlamentarnu proceduru. Lagumdžija je rezolutno odbacio bilo kakvu mogućnost koalicije sa SDA.

"SDA se na razne načine pokušava vratiti u šestorku na vlasti. Ukoliko bilo tko to na bilo koji način pristane, SDP neće sudjelovati u tome projektu i za nas to nije nikakav problem", rekao je Lagumdžija novinarima u Mostaru. Po njegovim riječima, vlast u Federaciji BiH će se prema ranijim razgovorima sa Čovićem rekonstruirati nakon izbora sukladno novoj vladajućoj većini koju čine četiri političke stranke dva HDZ-a, SBB BiH i SDP BiH.

To praktično znači da više ne postoji mogućnost da se SDA nađe u vlasti zajedno sa SDP-om koja je uspostavljena neporedno nakon posljednjih općih izbora.

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku poručio je da ne može doći do mirnog razlaza BiH.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙