FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požari oko Marbelle stavljeni pod kontrolu

Autor: mhaj
MADRID, 1. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Vatrogasci su uspjeli u subotu staviti pod kontrolu šumski požar koji je zaprijetio mjestima u blizini španjolskog ljetovališta Marbelle na Costi del Sol, omogućivši da se 4000 ranije evakuiranih stanovnika i turista, vrati u svoje domove i hotele.

Spasioci su kazali kako je u požaru smrtno stradao muškarac, no još se pouzdano ne zna njegova životna dob ni državljanstvo. Prema prvim informacijama moglo bi se raditi o britanskome državljaninu.

Više od 400 vatrogasaca i vojnika cijelu je noć gasilo požar, a u pomoć im je stiglo devet helikoptera i protupožarnih zrakoplova. Lokalni dužnosnici su kazali kako je riječ o najvećem dosad zapamćenom požaru u području andaluške pokrajine Malage. Vatra je zaprijetila mještanima sela Ojena, iz kojega je stanovništvo evakuirano jučer.

Dužnosnici su izvijestili da je autocesta između Marbelle i Ojena u subotu ujutro ponovno otvorena za promet te da se evakuirano stanovništvo vratilo domovima. Požar je izbio u četvrtak navečer na brežuljcima iznad Marbelle te se počeo širiti prema jugu i zapadu, praćen jakim vjetrom. Otegotnu okolnost predstavljaju visoke temperature i suša.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙