FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen IPA projekt u vezi informiranja

Autor: dmar
ZAGREB, 31. kolovoza 2012. (Hina) - Na završnoj konferenciji projekta "Podrška Operativnoj strukturi za Operativni program Razvoj ljudskih potencijala u vezi informiranja, promidžbe i vidljivosti", koji je financiran s 365.000 eura iz programa Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), danas su predstavljeni rezultati projekta kojim se želi poboljšati hrvatske kapacitete za uspješnu provedbu projekata iz IPA programa i EU strukturnih fondova.

Projekt je proveo Ecorys Polska u suradnji s Millenium promocijom, a radi se o podršci jačanju javne administracije u pružanju efikasnog informiranja, promidžbe i vidljivosti o Operativnom programu za razvoj ljudskih potencijala i njegovoj tranziciji u Europski socijalni fond.

Pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava Dario Baron ocijenio je kako su tim projektom dodatno učvršćeni odnosi s medijima radi što kvalitetnijeg informiranja hrvatske javnosti o EU fondovima koji će Hrvatskoj biti na raspolaganju nakon ulaska u EU.

Također je najavio da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava nastaviti s provedbom programa koji jačaju kapacitet ljudskih potencijala, kao glavne razvojne snage hrvatskog društva.

Krajnji korisnici projekta bili su Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatski zavod za zapošljavanje i službenici za informiranje javnosti.

Provedeno je više od 200 sati edukacija, treninga, konzultacija i savjetovanja, organizirani su javni događaji, izrađena su dva strateška dokumenta i promidžbeni i promotivni materijali, te je ojačana koordinacija između projektnih korisnika.

Članovi javne administracije zaduženi za informiranje o mogućnostima EU fondova nadopunili su svoje komunikacijske vještine i razumijevanje socijalnih medija, rečeno je na konferenciji.

(Hina) xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙