FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste banka nastavlja projekt mikrofinanciranja za poduzetničke ideje

Autor: tper
ZAGREB, 9. kolovoza 2012. (Hina) - Erste&Steiermaerkische Bank, nakon prošlogodišnjeg pilot-projekta, nastavlja provoditi projekt povoljnog mikrofinanciranja, edukacije i mentoriranja poduzetnika širom Hrvatske, a ukupan iznos kredita namijenjen za ovogodišnje financiranje je oko 350 tisuća eura, izvijestili su iz te banke.

Tim projektom banka će pružiti potporu poduzetnicima (početnicima i postojećima) s kvalitetnom poduzetničkom idejom te im uz pristup financiranju osigurati i besplatnu edukaciju te mentoriranje poduzetničkog projekta i to na tri geografska područja - Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, Primorsko-goranske, Ličko-senjske županije i Grada Ogulina te Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Križevaca.

Ukupan iznos kredita namijenjen za ovogodišnje financiranje iznosi oko 350.000 eura, čime će biti obuhvaćeno oko 30 projekata, odabranih nakon završene edukacije i evaluacije pristiglih poduzetničkih ideja i projekata.

Krediti će biti odobravani do kunske protuvrijednosti 10.000 eura za samozapošljavanje te 15.000 eura za postojeće poslovne subjekte.

Rok povrata kredita je do pet godina, uz mogućnost ugovaranja i počeka do 12 mjeseci, a kamatna stopa iznosit će tromjesečni EURIBOR + 4 posto.

Ovisno o kvaliteti poduzetničke ideje i traženom iznosu, instrumenti osiguranja bit će povoljniji od redovnih poduzetničkih linija, a obuhvaćat će različite instrumente, od mjenica, zadužnica, jamstva, depozita i polica životnog osiguranja.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙