FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske burze slabe četvrti dan zaredom

Autor: neba
LONDON, 31. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim se burzama jutros nastavio pad cijena dionica četvrti dan zaredom jer su, uoči govora predsjednika Feda Bena Bernankea, splasnula očekivanja da će američka središnja banka uskoro olabaviti monetarnu politiku.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,2 posto, na 1.075 bodova. Nakon pada u posljednja četiri dana, taj je indeks zaronio na najnižu razinu od početka kolovoza.

Londonski FTSE indeks bio je u 9,30 sati u minusu 0,1 posto, dok su frankfurtski DAX i pariški CAC bili u blagom plusu.

U Jackson Holeu danas počinje sastanak središnjih bankara, a posljednjih su dana splasnula očekivanja da će predsjednik Feda Bernanke u svom nastupu najaviti nove poticajne monetarne mjere.

„Slabljenje dionica posljednjih dana pokazuje da su očekivanja u vezi Jackson Holea splasnula. Iskreno, ne očekujem da će se na tom skupu nešto dogoditi“, kaže Arnaud Scarpaci, portfelj menadžer u fondu Agillis Gestion.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros pao 1,6 posto, na 8.839 bodova. U cijelom ovom tjednu taj je indeks potonuo 2,6 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙