FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investitori čekaju potvrde o popuštanju monetarnih politika

Autor: scvi
LONDON, 27. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama cijene dionica jutros su oslabile jer investitori čekaju potvrde iz središnjih banaka o novom popuštanju monetarnih politika prije nego ponovno počnu znatnije kupovati dionice.

Oko 9,30 sati frankfurtski DAX i pariški CAC bili su u minusu između 0,13 i 0,3 posto.

Obujam trgovanja mogao bi biti nizak, jer britanska tržišta danas ne rade zbog državnog praznika.

„S jedne strane, imamo investitore koji čekaju potvrdu da će Fed djelovati, a s druge, pak, strane, tvrdokorne glasine da Grčka napušta eurozonu. Te dvije teme stalno su na umu investitora, a naš je indikator jutros neutralan. Stoga bi najbolja strategija danas bila ostati likvidan i poduzimati tek kratkoročne poteze“, kaže Guillaume Dumans, iz pariške tvrtke za istraživanje ulagačkog sentimenta, 2Bremans.

Među najvećim gubitnicama dionice su banka koje posluju u eurozoni.

Pritom je dionica Unicredita pojeftinila 1,1 posto, na 3 eura. Cijena joj je dodatno pod pritiskom istrage američkih vlasti o eventualnoj povezanosti njezine njemačke podružnice HVB-a s novčanim transakcijama u vezi Irana.

Nove smjernice investitorima bi danas mogao dati njemački Ifo indeks poslovne klime. Procjenjuje se da je taj vodeći pokazatelj ekonomskog zdravlja najvećeg europskog gospodarstva smanjen sa srpanjskih 103,3 boda na 102,6 bodova u kolovozu, što bi bila njegova najniža razinu u zadnje tri i pol godine.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je ojačao 0,16 posto, na 9.085 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙