FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 30. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

LONDON - Već prvog dana paraolimpijskih igara u Londonu Hrvatska je osvojila prvu medalju. Mihovil Španja je osvojio treće mjesto u finalu utrke na 100 leđno isplivavši vrijeme 1:12.53 što je njegov osobni rekord. Prvo mjesto pripalo je Britancu Jonathanu Foxu s rezultatom 1:10.46, dok je drugi bio Ukrajinac Jevheni Bohodajko s vremenom 1:11.31.

Španji je to četvrta medalja na POI nakon što je u Ateni prije osam godina osvojio tri bronce (100 leđno, 200 mješovito, 400 slobodno). U Londonu ga još očekuju nastupi u dvije discipline, 100 prsno i 200 mješovito.

ZAGREB/MONTE CARLO - Nogometaši hrvatskog prvaka, Dinama iz Zagreba igrat će u skupini A nogometne Lige prvaka, a suparnici će im biti Porto, Dinamo Kijev i Paris SG, odlučeno je na ždrijebu u četvrtak u Monte Carlu. Natjecanje u Ligi prvaka počinje 18., odnosno 19. rujna, a završava 4. i 5. prosinca.

ZAGREB - Nogometaši hrvatskog prvaka, Dinama iz Zagreba igrat će u skupini A nogometne Lige prvaka, a suparnici će im biti Porto, Dinamo Kijev i Paris SG, odlučeno je na ždrijebu u četvrtak u Monte Carlu. Dinamo će u 1. kolu 19. rujna u Maksimiru dočekati Porto, a potom slijedi gostovanje protiv imenjaka iz Kijeva 2. listopada. Sljedeću domaću utakmicu Dinamo će igrati 23. listopada protiv Paris SG-a, a uzvrat je u Parizu 7. studenoga. Potom slijedi gostovanje kod Porta 20. studenoga, a u posljednjem, 6. kolu Dinamo će 5. prosinca u Maksimiru ugostiti Dinamo Kijev.

ZURICH - Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković na najbolji je način okrunila svoju pobjedu u "Dijamantnoj ligi" u svojoj disciplini. Ona je u Zurichu na stadionu Letzigrund ostvarila šestu pobjedu u sedmom natjecanju diskašica, ovoga puta joj je za uspjeh dovoljan bio hitac od 63,97 metara. Perković je u "Dijamantnoj ligi" ove godine slavila u Šangaju, Eugeneu, Oslu, Monte Carlu, Stockholmu i Zurichu, dok je druga bila u Parizu, te je ukupno osvojila čak 30 bodova što je samo dva manje od maksimalnih 32. Naslov pobjednice u "Dijamantnoj ligi" našoj je najboljoj atletičarki donio novčanu nagradu od 40.000 dolara.

U Zurichu je Perković ima atri najduža hica natjecanja, uz pobjednički od 63,97m, bacila je još i 63,91, te 63,73. Drugo mjesto u Zurichu osvojila je Kubanka Yarelis Barrios sa 61,73m, a treće Poljakinja Žaneta Glanc sa 61,31m.

Perković će iznimno uspješnu sezonu u kojoj je osvojila olimpijsko zlato s novim osobnim i hrvatskim rekordom od 69,11m, obranila naslov europske prvakinje, te ostvarila ukupnu pobjedu u "Dijamantnoj ligi", zaključiti u utorak nastupom u svom rodnom Zagrebu na Hanžekovićevom memorijalu na stadionu Mladosti uz Savu. Natjecanje bacačica diska na "Hanžeku" počet će u utorak u 19 sati.

ZAGREB - Trener hrvatskog nogometnog prvaka Dinama iz Zagreba Ante Čačić ocijenio je kako je skupina Lige prvaka s Portom, Dinamom iz Kijeva i Paris SG-om vrlo kvalitetna.

"Skupina ne izgleda jako atraktivna, no jako je kvalitetna. Isto tako sam siguran sam da su svi naši protivnici već uknjižili bodove protiv nas, no mislim da će to ove godine biti puno teže. Autsajderi jesmo, ali nećemo se predati niti nikome priznati da je bolji dok to ne dokaže na terenu.

Čačić se prisjetio i svoje prognoze prije nekoliko dana.

"U poluvremenu utakmice protiv Splita sam igračima rekao da ćemo prvi poraz doživjeti na Parku prinčeva, a sada ću učiniti sve da se tako nešto ne dogodi".

Vratar Dinama Ivan Kelava ovako je prokomentirao ždrijeb Lige prvaka.

"Bilo je bitno izbjeći dvije skupine u kojima su bili Barcelona i Real, a ostalo je svejedno. Naravno da su sve skupine teške, ipak je ovo Liga prvaka. Vjerujem da ćemo biti što kompetitivniji nakon što smo izvukli pouke prošle godine. Nismo favoriti, ali dat ćemo sve od sebe u svakoj utakmici. Cilj je ostaviti što bolji dojam, a nadamo se da će uz to doći i koji bod".

Prve dvije momčadi iz skupine plasirat će se u osminu finala Lige prvaka, trećeplasirani sastav nastavit će natjecanje u 16-ini finala Europske lige, dok će posljednjeplasirana momčad završiti natjecanje u Europi u prosincu.

MONTE CARLO - Nogometaši hrvatskog prvaka, Dinama iz Zagreba igrat će u skupini A nogometne Lige prvaka, a suparnici će im biti Porto, Dinamo Kijev i Paris SG, odlučeno je na ždrijebu u četvrtak u Monte Carlu. Natjecanje u Ligi prvaka počinje 18., odnosno 19. rujna, a završava 4. i 5. prosinca. Finale će se igrati 25. svibnja sljedeće godine na Wembleyu.

SKUPINA A: Porto (Por), Dinamo Kijev (Ukr), Paris SG (Fra), DINAMO ZAGREB (HRV)

SKUPINA B: Arsenal (Eng), Schalke 04 (Njem), Olympiakos (Grč), Montpellier (Fra)

SKUPINA C: Milan (Ita), Zenit (Rus), Anderlecht (Bel), Malaga (Špa)

SKUPINA D: Real Madrid (Špa), Manchester City (Eng), Ajax (Niz), Borussia Dortmund (Njem)

SKUPINA E: Chelsea (Eng), Šahtar (Ukr), Juventus (Ita), Nordsjaelland (Dan)

SKUPINA F: Bayern (Njem), Valencia (Špa), Lille (Fra), BATE Borisov (Bje)

SKUPINA G: Barcelona (Špa), Benfica (Por), Spartak Moskva (Rus), Celtic (Ško)

SKUPINA H: Manchester United (Eng), Braga (Por), Galatasaray (Tur), CFR Cluj (Rum)

MIRADOR DE EZARO - Španjolac Joaquin Rodriguez (Katjuša) pobjednik je 12. etape biciklističke utrke "Vuelta a Espana" vožene od Vilagarcije de Arouse dov rha uspona na Mirador de Ezaro u dužini od 190.5 kilometara. Rodriguez se u završna četiri kilometra vrlo strmog uspona uspio odvojiti od svih konkurenata i ciljem proći osam sekundi ispred sunarodnjaka Alberta Contadora (Saxo Bank), dok je treće mjesto zauzeo još jedan Španjolac Alejandro Valverde (Movistar). Zahvaljujući novoj etapnoj pobjedi i bonus-sekundama Rodriguez je povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu ispred drugog Contadora na 13 sekundi, dok je treći Britanac Chris Froome sa 51 sekundom zaostatka.

ZAGREB - Odbor za izbor i proglašenje dobitnika Nagrade "Dražen Petrović" za 2012. godinu donio je odluku o ovogodišnjim dobitnicima Nagrade koja se od 2007. godine odjeljuje darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. U konkurenciji sportašica nagradu je dobila taekwondašica Mateja Kunović, koja je ove godine osvojila 3. mjesto u kategoriji do 46kg na Svjetskom juniorskom prvenstvu u egipatskom Sharm El Sheiku, dok je najuspješnijim sportašem proglašen skakač s motkom Ivan Horvat koji je osvojio 2. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni. Osim toga Ivan je trenutno drugi na Svjetskoj i prvi na Europskoj juniorskoj rang listi u skoku s motkom, a nastupio je i kao najmlađi član hrvatske delegacije na OI London 2012. U ženskoj ekipnoj konkurenciji nagrada je pripala hrvatskoj juniorskoj stolnoteniskoj reprezentaciji u sastavu Lea Rakovac, Matea Jeger, Ivana Tubikanec i Ida Jazbec koja je osvojila 3. mjesto na Europskom juniorskom prvenstvu u austrijskom Schwechatu. U muškoj konkurenciji nagradu ne dobila hrvatska juniorska košarkaška reprezentacija (Marko Proleta, Tomislav Gabrić, Karlo Lebo, Jakov Mustapić, Lovro Demo, Dario Šarić, Mislav Brzoja, Dominik Mavra, Antonio Črnjević, Daniel Zovko, Marin Marić, Karlo Žganec) koja je na Europskom prvenstvu U18 u Litvi i Latviji osvojila zlatnu medalju.

Najvećom nadom hrvatskog sporta proglašena je judašica i aktualna europska kadetska prvakinja Brigita Matić, dok je isti naslov u konkurenciji sportaša pripao strijelcu Anti Krišti koji je bio drugi na Europskom juniorskom prvenstvu u disciplini pištolj 10m. dom hrvatskog sporta. Sukladno Pravilniku Mateja Kunović i Ivan Horvat dobit će novčane nagrade u iznosu od 20.000 kuna bruto, dok će svaki član ženske i muške ekipe dobiti po 2.000 kuna bruto. Novčana nagrada za najveće nade hrvatskog sporta iznose 15.000 kuna bruto.

Nagrada "Dražen Petrović" dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj. Nazvana po Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.), ustanovljena je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) 9. rujna 2006., a prvi put dodijeljena u rujnu 2007. godine u povodu proslave dana osnivanja HOO-a.

Nagrada "Dražen Petrović" dodijelit će se 10. rujna 2012. u 12 sati, u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙