FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nema vijesti koje bi potaknule tržište u nekom smjeru

Autor: scvi
NEW YORK, 29. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Na Wall Streetu se danas se očekuje mirno trgovanje sudeći po blagim promjenama terminskih indeksa, budući da nema poticajnih vijesti, a investitori čekaju i govor predsjednika Feda Bena Bernankea u petak.

Terminski Dow Jones indeks oko 14,00 sati bio je na gubitku 9 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio bez promjena

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio 0,8 bodova, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Na tržištu se posljednjih dana bilježe tek slabe oscilacije indeksa, tako da je S&P u protekla dva dana ostao gotovo nepromijenjen.

U nedostatku novih vijesti, analitičari očekuju i niski obujam trgovanja. Dnevni prometi dionicama od početka tjedna otprilike su 30 posto ispod godišnjeg prosjeka, dijelom zahvaljujući i sezoni godišnjih odmora.

Investitori čekaju sastanak središnjih bankara krajem tjedna u Jackson Holeu.

„Investitori čuvaju svoje pozicije i ne poduzimaju rizik prije nego čuju Bernanka“, kaže Chris Berlesen, investicijski dužnosnik pri investicijskom društvu Global Financial Private Capital.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava druge procjene američkog bruto domaćeg proizvoda za drugo tromjesečje, te podaci o prodaji postojećih nekretnina. Kasnije tijekom dana Fed će objaviti 'bež knjigu' – pregled regionalnih gospodarskih aktivnosti.

No, kako ističu analitičari, niti jedan od tih podataka neće znatnije promijeniti stanje na tržištu, jer su investitori fokusirani na Bernankea u potrazi za signalima popuštanja monetarne politike u SAD-u.

Na europskim su burzama cijene dionica jutros pale zbog slabih gospodarskih izgleda i nervoze ulagača uoči sastanka središnjih bankara. Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u minusu između 0,4 i 0,5 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙