FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 28. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB

Američka trkačica Carmelita Jeter, osvajačica tri olimpijske medalje na OI u Londonu, i bronačni bacač kugle iz Londona Amerikanac Reee Hoffa nastupit će na Hanžekovićevom memorijalu koji se 4. rujna održava u Zagrebu na stadionu Mladost.

Carmelita Jeter je osvojila zlatnu medalju u štafeti 4x100m, srebrnu na 100m i brončanu na 200 m. Njeno najbolje vrijeme na 100m je 10.64 sekundi, a ove sezone 10.78.

Ona nije nastupila na olimpijskim igrama u Pekingu jer nije prošla američke ‘trialse’. Nakon toga je promijenila trenera i na SP u Berlinu osvojila je broncu.

Na SP u Daegu je samo potvrdila status najbrže žene na planeti. Osvojila je zlato na 100 m i u štafeti, bila je srebrna na 200 m.

Američki kuglaš Reese Hoffa u svojoj kolekciji ima dva svjetska zlata, ono iz Osake 2007. godine, kada je s 22.04 metra bio nedodirljiv za sve svoje suparnike, te ono dvoransko iz Moskve 2006., gdje je bacio kuglu 22.11. U Londonu je prije tri tjedna kolekciju upotpunio olimpijskom broncom jer 21.23 nije bilo dovoljno za pobjedu protiv branitelja naslova Tomasza Majewskog.

Hoffa je već dva puta bacao na Hanžekovićevom memorijalu, 2010. je bio drugi s 21.48, dok je lani pobijedio bacivši kuglu do 21.73. Budući da ovu sezonu želi okončati nekim dalekim hice, za očekivati je da će njegova kugla na Mladosti letjeti i preko 22 metra.

NEW YORK

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u drugo kolo US Opena nakon što je u ponedjeljak lako svladao Japanca Hirokija Morija u tri seta 6:0, 6:1, 6:2 nakon nešto više od sat i pol igre.

Dodig je imao 81 posto osvojenih poena na prvom servisu i osvojio je ukupno 92 poena, a zabio je i devet aseva tako da Mori, trenutačno 231. tenisač na ATP ljestvici, nije imao puno šansi.

U drugom kolu Dodiga čeka britanski tenisač Andy Murray, treći nositelj. Ovo će biti njihov prvi susret

NEW YORK

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo US Opena nakon što je u ponedjeljak u prvom kolu pobijedio Australca Marinka Mateševića u pet setova 3:2 (5:7, 2:6, 6:4, 6:2, 6:4) nakon gotovo četiri sata igre.

Čilić je prva dva seta izgubio, ali se uspio vratiti u igru, nadoknaditi razliku i na kraju pobijediti. Naš je tenisač u meču napravio pet dvostrukih grešaka, dok je Matešević imao samo dvije. Čilić je napravio i 63 neprisiljene greške, dok ih je Matešević napravio 58. No, Čilić je realizirao 77 posto poena na prvom servisu i ukupno je osvojio 161 poen u meču. U drugom kolu našeg tenisača očekuje Nijemac Daniel Brands, 123. tenisač svijeta, s kojim je Čilić do sada igrao dva puta i oba puta pobijedio.

SCHWECHAT

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 5. kola skupine C kvalifikacija za Eurobasket koji će se sljedeće godine održati u Sloveniji ostvarila i četvrtu pobjedu svladavši kao gost Austriju u Schwechatu sa 82- 75 (20-23, 24-12, 16-23, 22-17).

Do nove pobjede našu su reprezentaciju predvodili Bojan Bogdanović sa 19 i Roko-Leni Ukić sa 14 koševa, dok je Rašid Mahalbašić ubacio 21 za Austriju.

Hrvatska na polovini kvalifikacija ima maksimalan učinak i praktički je osigurala plasman na Eurobasket na koji će se plasirati prve dvije reprezentacije iz skupine.

U 6. kolu Hrvatska je slobodna, pa će sljedeći nastup imati u 7. kolu u nedjelju kada gostuje na Cipru.

VALLADOLID

U susretu 2. kola španjolskog nogometnog prvenstva igranom u ponedjeljak Valladolid je kao domaćin svladao Levante sa 2-0 (1-0).

Oba gola postigao je Victor Perez (38-11m, 48-11m).

Valladolid se ovom pobjedom pridružio Barceloni i Rayo Vallecano kao treća momčad s maksimalnih šest bodova, dok je Levante ostao na jednom bodu.

Kasnije još u posljednjem susretu 2. kola igraju Atletico Madrid i Athletic Bilbao.

BERLIN

Atletski sudac Dieter Strack (74) u ponedjeljak je podlegao ozljedama koje je zadobio nakon što ga je u vrat pogodilo koplje na lokalnom mitingu za mlade atletičare, objavili su službeni izvori u ponedjeljak.

Nesretni sudac je krenuo izmjeriti hitac 15-godišnjeg kopljaša dok je sprava još uvijek bila u zraku, te ga je koplje pogodilo u vrat presjejkavši mu arteriju zbog čega je izgubio mnogo krvi. Prevezen je u bolnicu gdje je operiran, ali ga liječnici nisu uspjeli spasiti.

Prema pisanju lokalnog dnevnika Rheinische Post, mladom je atletičaru koji je bacio koplje od doživljenog prizora pozlilo i također mu je bila potrebna hitna liječnička pomoć, a u bolnicu je zbog šoka prevezeno i sedam osoba iz gledališta.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙