FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreni 26. Karlovački dani piva

Autor: vhor
KARLOVAC, 24. kolovoza 2012. (Hina) - Karlovački gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher otvorili su večeras 26. Karlovačke dane piva koji će trajati do 2. rujna.

Lijepim željama uz bačvicu piva i nazdravljanjem uz to piće koje se u Karlovcu proizvodi još od 1854., poželjeli su Karlovčanima i njihovim gostima sreću, puno zadovoljstva i dobrog druženja.

Gradonačelnik Jelić je predložio svima da idućih desetak dana iskoriste kao dobru priliku za čvršće zbližavanje svojih obitelji.

Proslavi otvorenja s bogatim vatrometom prethodila je povorka gradom s preko 600 sudionika, koja se kretala od Pivovare do sportsko-rekreacijskog centra Korane. U povorci su, uz Jelića i Gerschbachera, koji su se vozili kočijom, bili i članovi povjesne gradske garde, konjanici, motoristi, te više KUD-ova i mažoret timova.

Na centralnoj će pozornici biti održani mnogobrojni besplatni koncerti poznatih domaćih glazbenika i sastava te programi folklornih ansambala. U mnogim će se velikim i manjim ugostiteljskim šatorima održati stotine programa, gastronomskih i raznih obrtničkih priredbi i prezentacija.

Obrtnički sajam sa 64 izlagača predstavit će obrtničke cehove Karlovačke županije, a predstavit će se i njihovi suradnici i prijatelji iz Bihaća (BiH) i Črnomlja (Slovenija).

Osim Karlovačke pivovare, kao generalnog sponzora, predstavit će se ljubiteljima piva i Bihaćka pivovara, Zagrebačka pivovara, Pivovara Ličanka, Carlsberg, Osječka pivovara, te Nikšićka pivovara (Crna Gora).

Do 15. rujna u Turističkoj se zajednici Grada Karlovca može razgledati izložba „Karlovačka peta rijeka“, prikaz 25 godina trajanja ove manifestacije.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙