FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 22. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

ZAGREB

Osvajačica srebrne medalje u skoku u dalj na olimpijskim igrama u Londonu Ruskinja Jelena Sokolova te sprinterica iz Obale Bjelokosti Murielle Ahoure nastupit će na 62. Memorijalu Borisa Hanžekovića, međunarodnom atletskom mitingu "IAAF World Challenge Zagreb", koji će se održati 4. rujna na stadionu Mladosti uz Savu, priopćeno je danas iz Hrvatskog atletskog saveza.

Ruskinja je na OI u Londonu skočila osobni rekord, 7.07 metara u dalj, i do zlata ju je dijelilo pet centimetara. Od nje se može očekivati dobar nastup u Zagrebu jer je u najboljoj formi karijere, a ovog je ljeta slavila na brojnim mitinzima – u Stockholm, Parizu, Munchenu i Innsbrucku. Za Sokolovu će ovo biti prvi nastup u Zagrebu.

Sprinterica Murielle Ahoure iz Obale Bjelokosti je afrička rekorderka, a na olimpijskim igrama u Londonu je nastupila u dva

finala - na 100 m je bila sedma s vremenom 10.99, dok je na 200 m zauzela šesto mjesto (22.42). Afrička je dvoranska rekorderka na 200 m. Tijekom ljeta je upisala i tri velike pobjede na mitinzima u Rimu, Oslu i Parizu. Ima i medalju s dvoranskog Svjetskog prvenstva. Bila je srebrna na 60 metara (7.04). Murielle Ahoure je imala čast nositi zastavu svoje zemlje na otvaranju OI.

NEW YORK

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić određen je za 12. nositelja na US Openu, zadnjem grand slam turniru godine koji počinmje u ponedjeljak, dok je "broj jedan" svjetskog tenisa Švicarac Roger Federer, peterostruki pobjednik tog turnira, prvi nositelj.

Roger Federer je pet puta zaredom osvojio US Open od 2004. do 2008. godine.

Drugi tenmisač svijeta Srbin Novak Đoković je drugi nositelj, dok je Britanac Andy Murray, olimpijski pobjednik, određen za trećeg nositelja s obzirom da je Španjolac Rafael Nadal, treći na ATP ljestvici, zbog ozljede odustao od nastupa na US Openu.

ZAGREB

Nogometaši kijevskog Dynama, Celtica i Cluja ostvarili su gostujuće pobjede u prvim susretima završne runde kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka i sasvim se približili plasmanu u 'elitno društvo'.

Dynamo je u Moenchengladbachu pobijedio Borussiju 3:1. Golove za ukrajinski sastav zabili su Mihalik (28), Jarmolenko (36) i De Jong (81-autogol), dok je strijelac za njemačku momčad bio Ring (13). Hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar je igrao do 64. minute za Dynamo kada ga je zamijenio Ognjen Vukojević.

CFR Cluj je na gostovanju u Švicarskoj pobijedio Basel 2:1. Dvostruki strijelac za goste bio je Sougou (66, 71), dok je gol za Basel postigao Streller (44)

Celtic je golovima Commonsa (2) i Samaras (75) u Švedskoj pobijedio Helsingborg 2:0.

FC Kopenhagen je bio bolji od Lillea 1:0, a gol odluke zabio je Santin (38).

Spartak je u Moskvi pobijedio Fenerbahče 2:1. Golove za Spartak postigli su Emmanuel Emenike (59) i Dmitri Kombarov (69), dok je strijelac za turski sastav bio bivši igrač Liverpoola Dirk Kuyt (65).

Preostalih pet utakmica je na rasporedu u srijedu, a među njima je i ogled hrvatskog prvaka Dinama i slovenskog Maribora. Još se sastaju AEL Limassol - Anderlecht, BATE Borisov - Hapoel Ironi Kiryat Shmona, Malaga - Panathinaikos, te Braga - Udinese.

NEW YORK

Ruska tenisačica Vera Zvonareva otkazala je zbog virusne upale nastup na posljednjem teniskom Grand Slam turniru sezone US Openu koji 27. kolovoza počinje u New Yorku.

Ruskinja, trenutačno 16. tenisačica svijeta, je otkazala i drugi Grand Slam ove sezone nakon što je zbog ozljede ramena propustila Roland Garros.

Na terenima Flushing Meadowsu neće biti niti njezine sunarodnjakine Svetlane Kuznjecove, Estonke Kaie Kanepi i Talijanke Flavie Pennette.

KIJEV

U susretu drugog kola C skupine kvalifikacija za Europsko košarkaško prvenstvo 2013. godine u Sloveniji reprezentacija Hrvatske je u Kijevu nakon produžetaka pobijedila Ukrajinu 80:79.

Utakmicu je presudio Bojan Bogdanović koji je pet sekundi prije kraja produžetka pogodio tricu. Hrvatska je mogla utakmicu riješiti i u regularnom dijelu, no Roko Leni Ukić je promašio oba slobodna bacanja.

Bogdanović je utakmicu zaključio sa 20 koševa, Krunoslav Simon je dodao 15, Damir Markota 14, a Roko Leni Ukić 10 koševa. U domaćim redovima najefikasniji su bili Hravcom sa 14, te Bertt i Drozdov sa po 11 koševa. Zanimljivo, hrvatski izbornik Jasmin Repeša je Bogdanovića na početku priprema u Osijeku zbog nediscipline izbacio iz reprezentacije, a no potom ga je pomilovao.

Nakon dva kola Hrvatska ima dvije pobjede, Ukrajina ima dvije pobjede i poraz, Austrija pobjedu i poraz, Mađarska jedan, a Cipa dva poraza. Iduću utakmicu Hrvatska ima 24. kolovoza protiv Mađarske u Osijeku.

SPLIT

Splitski Hajduk je danas poslijepodne sporazumno raskinuo ugovor sa dosadašnjim veznim igračem tog kluba Dinkom Trebotićem, objavljeno je večeras na Hajdukovoj interent stranici.

Nakon proljetne posudbe nogometnom klubu Zagreb, Trebotić se na početku priprema za novu sezonu u lipnju ove godine vratio u Hajduk, a u novoj sezoni je upisao dva nastupa u splitskoj momčadi - protiv Istre 1961. u hrvatskom prvenstvu i protiv ekipe Skonto iz Rige u drugom pretkolu Europske nogometne lige te je postigao jedan zgoditak.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙