FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: ddad
ZAGREB, 12. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB -Prva strukturna reforma hrvatske vlade bit će novo povjerenstvo za objedinjenu javnu nabavu u kojemu će sjediti ključni ljudi ministarstva financija, policije i državnog odvjetništva, kazao je večeras ministar zdravlja Rajko Ostojić. "Da se ne bi dogodilo da 2024. govorimo o 2013. ili 2012., ja sam već sada, prije 15 dana, zamolio oba potpredsjednika vlade, i Branka Grčića i Radimira Čačića, ministra financija i ministra policije, te glavnog državnog odvjetnika, da mi daju svoje ključne ljude, pomoćnike, koji će zajedno sa ministarstvom zdravlja kontrolirati javnu nabavu", kazao je Ostojić gostujući večeras u središnjem Dnevnik HRT-a. Ocijenio je kako će objedinjena javna nabava biti zrcalna slika napokon organiziranosti. Govoreći o aktualnoj aferi Pfizer koja potresa hrvatsko zdravstvo, ministar je ocijenio kako je sramota da hrvatsko zdravstvo i svi hrvatski liječnici budu okaljani zbog nekolicine korumpiranih liječnika na koje se odnosi dokumentacija američkog pravosuđa, gdje se na nekoliko mjesta eksplicitno spominju hrvatski liječnici i hrvatski zdravstveni sustav u toj aferi. "To se naprosto mora raščistiti", poručio je ministar, naglasivši kako će otvoriti sve - poslovne tajne, povjerenstva i zapisnike, kako bi se to ostvarilo. "Spominju se hrvatski liječnici u određenim povjerenstvima i može se vrlo jasno rekonstruirati tko je bio u kojem povjerenstvu, tko je utjecao da se nečiji lijekovi stave na listu ili ne stave na listu", kazao je, nazvavši korupciju u zdravstvu "dnom dna".

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji u povodu osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu. "Dijeleći ponos i oduševljenje sa svim hrvatskim građanima, srdačno vam čestitam na osvajanju zlatne medalje u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Londonu. Ovim ste postignućem pridodali najsjajniji uspjeh dosadašnjim vrhunskim rezultatima, pokazavši najveće sportsko umijeće i momčadsko zajedništvo", ističe se u Josipovićevoj čestitci. "U nizu izvrsnih utakmica u korektnoj, sportskoj borbi visoko ste nadmašili sve suparnike, pruživši cijelom svijetu prigodu da uživa u izvrsnom vaterpolu. Hvala vam na ovom izuzetnom doprinosu afirmaciji hrvatskog sporta i naše domovine", dodaje se.

ZAGREB - U povodu osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji.

"Uistinu smo uživali prateći nastupe koji su nas, vaše vjerne navijače, iz utakmice u utakmicu sve više ispunjavali srećom i ponosom. Čestitam vam na vrhunskoj igri, srčanosti i osvajanju najsjajnijeg olimpijskog odličja. Ponovo ste pokazali da ste najbolji i još jednom potvrdili ugled hrvatskog vaterpola!", navodi gradonačelnik.

DUBROVNIK - Na požarištima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji najteže je na području Komina, odnosno Kule Norinske u dolini Neretve. Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović kaže da se požar proširio i došao do kuća u Kuli Norinskoj, ali su ih vatrogasci uspjeli obraniti.Apelirao je na sve mještane, budući je situacija ozbiljna, da uzmu pumpe za poljoprivredu, koje svi imaju, i zalijevaju oko kuća. Time će, dodao je, mnogo pomoći gasiteljima. Nešto poslije 15 sati buknuo je požar i iznad najvećeg dubrovačkog naselja Mokošice. Gori šuma i nisko raslinje.

ŠIBENIK - Požar koji je oko 14 sati buknuo na području Sonkovića u skradinskom zaleđu u 19 sati još uvijek nije stavljen pod kontrolu, doznaje se u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

Na terenu je 55 vatrogasaca koji se bore sa vatrenom stihijom, te dva airtraktora i kanader.

U jednom trenutku vatra je priprijetila i kućama, no svi objekti su obranjeni. Gori nisko raslinje, a trenutno je najteže u zaseoku Karteli, pored Sonkovića.

DUBROVNIK - Njegovanje hrvatske kulturne baštine na Dubrovačkim ljetnim igrama tradicionalno se nastavlja nastupom Folklornog ansambla Linđo, koji će u ponedjeljak, 13. kolovoza izvesti svoj program na taraci tvrđave Revelin.Na Revelinu Linđo će predstaviti narodne plesove i pjesme Dubrovnika i okolice te drugih dijelova Hrvatske, kao svjedočanstvo bogatstva hrvatske kulture i folklora. Linđo djeluje gotovo 50 godina i jedan je od simbola grada Dubrovnika, a njegove folklorne priredbe sastavni su program Igara već desetljećima.

Ansambl Linđo nastupiti će u sklopu programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara i u četvrtak, 16. kolovoza.

OSIJEK - Osječka udruga Modni Inkubator raspisala je javni natječaj za nova imena hrvatskog modnog dizajna, od kojih će pet najboljih imati priliku predstaviti svoje kolekcije u 12. sezoni natjecanja za mlade neafirmirane modne umjetnike Portanova Fashion Incubator koje će se održati 3. studenoga u osječkom Trgovačkom centru Portanova. Priliku u za predstavljanje na Portanova Fashion Incubatoru imaju dizajneri iz cijele Hrvatske. Natječaj je otvoren do 17. rujna, a prijaviti se mogu školovani modni dizajneri i talentirani pojedinci između 19 i 29 godina starosti - samostalni autori ili grupa od dva člana. Kolekcija koja se sastoji od najmanje deset te najviše 12 modela mora biti nosiva i tematski povezana te kreirana za sezonu jesen-zima. Ostale pojedinosti o uvjetima natječaja, kao i prijavnica za sudjelovanje, nalaze se na web stranici događaja www.fashion-incubator.hr.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙