FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U svetištu Gospe od Krasna biskup Bogović za suživot čovjeka i prirode

Autor: mbuj
KRASNO, 15. kolovoza 2012. (Hina) - U svetištu Gospe od Krasna danas je na blagdan Velike Gospe misu predvodio gospićko-senjski biskup Mile Bogović, a u propovijedi je naglasak stavio na potrebu suživota čovjeka i prirode.

"Jer ako se udaljimo od prirode ostajemo neprirodni, a pogotovo to vrijedi za one iz gradova koji su izgubili kontakt s prirodom. Evo, došli su ovamo i neka vide ljepotu ovoga što nam je Bog darovao preko prirode", poručio je biskup Bogović obračajući se tisućama hodočasnika iz Like ali i Primorja te s kvarnerskih otoka koji su došli slaviti Gospu Krasnarsku.

Među hodočasnicima koji su danas nazočili misnom slavlju u čast Velike Gospe bilo je i 50-ak pripadnika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkule" koji su zapalili svijeću za sve hrvatske branitelja poginule na Velebitu.

Predsjednik udruge Perica Prpić istaknuo je kako im je želja "da se obiđu sva ona mjesta stradanja hrvatskih branitelja, jer je na Velebitu poginuo 51 branitelj u stvaranju naše domovine".

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙