FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Posebna regulacija prometa i osiguranje u blizini marijanskih svetišta

Autor: ivuc
OSIJEK,13. kolovoza 2012.(Hina) - Osječko-baranjska Policijska uprava pripremila se za posebnu regulaciju prometa i osiguranje u sklopu blagdana Velike Gospe u marijanskim svetištima u Aljmašu, u blizini Osijeka, i Dragotinu, u blizini Đakova, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi.

Načelnik policijske postaje u Dalju Slaven Bakić rekao je kako će u Aljmašu, gdje se za blagdan Velike Gospe očekuje nekoliko desetaka tisuća hodočasnika, a pripreme su počele 11. kolovoza, glavne mjere osiguranja u svetištu Gospe od Utočišta početi 14. kolovoza. Dodao je kako se na temelju iskustva iz proteklih godina očekuje da će najviše vjernika u Aljmašu biti na misi 15. kolovoza ujutro, kada obično stižu hodočasnici koji pješače noću.

Bakić je rekao da će mjere osiguranja obuhvaćati i nadzor Dunava, u što će se uključiti granična policija sa svojim plovilima, a u osiguranju će sudjelovati i interventna policija te službenici iz drugih policijskih postaja.

Načelnik đakovačke policijske postaje Rudolf Kolarić rekao je kako se očekuje da će u dragotinsko svetište mnogobrojni vjernici stići već 14. kolovoza navečer, a za vozila će biti osigurano parkiralište kod ulaza u svetište.

Policijska uprava poziva hodočasnike da se kreću lijevom stranom ceste te da, ako dolaze noću, nose reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači lakše uočili, a vozače da se - s obzirom na to da se očekuju mnogobrojni vjernici - pridržavaju znakova i uputa policije zadužene za regulaciju prometa u blizini tih svetišta.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙