FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: cijene dionica ojačale nakon podatka o maloprodaji

Autor: scvi
NEW YORK, 14. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Veći od očekivanja porast maloprodaje u SAD-u ublažio je strahove investitora o usporavanju američkog gospodarstva, potaknuvši danas na Wall Streetu rast cijena dionica.

Njujorški Dow Jones indeks oko 15,30 sati bio je 0,35 posto u plusu, na 13.216 bodova, a tehnološki Nasdaq 0,34 posto, na 3.032 boda. S&P 500 indeks porastao je 0,33 posto, na 1.408 bodova.

Promet u američkoj maloprodaji u srpnju je porastao 0,8 posto, ostvarivši prvi rast u zadnja četiri mjeseca i to najveći još od veljače ove godine. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjivali su da je maloprodaja porasla 0,3 posto.

„Podaci o maloprodaji su dobri, što je potaknulo daljnji trend jačanja S&P indeksa. Zasad nastavlja rasti, a zasad ne vidim ništa što bi ukazivalo da je potrebno prodavati dionice“, kaže Frank Lesh, analitičar i broker pri investicijskom društvu FuturePath Trading.

I na europskim burzama cijene dionica danas su ojačale, ponajviše zahvaljujući boljim od očekivanja podacima o njemačkom gospodarskom rastu u drugom ovogodišnjem tromjesečju.

Trenutno su pariški CAC, londonski Ftse i frankfurtski DAX su u plusu između 0,32 i 0,93 posto.

(Hina) Xsbo xsbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙