FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peticiju protiv devastacije parka u Njivicama potpisalo tisuću građana

Autor: hsup
NJIVICE, 13. kolovoza 2012. (Hina) - Predstavnici Građanske inicijative "Park Rosuje" i udruge Eko Kvarnera izvijestili su danas da je peticiju protiv devastacije parka u Rosujama, naselju u Njivicama, u omišaljskoj općini, u tjedan dana potpisalo oko tisuću građana.

Po njihovim tvrdnjama, riječ je o uspješnoj peticiji protiv urbanističke devastacije vrijednog parka pokraj mora u naselju Rosujama koju, s prijedlogom izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja, priprema omišaljska općina.

"U prvome tjednu prikupili smo više od tisuću potpisa ogorčenih građana, stalnih i povremenih stanovnika Njivica", izjavio je danas predsjednik Eko Kvarnera Vjeran Piršić.

Ocijenio je da je prijedlog kojim bi se omogućila izgradnja vila u parku Rosujama na 11.000 četvornih metara zelene zone i javnog dobra u vlasništvu omišaljske općine zapravo "skandalozan i sramotan prijedlog apartmanizacije i betonizacije obale".

Piršić je istaknuo da će zato Općinskome vijeću i vijećnicima Omišlja poslati peticiju kako bi se spriječila najavljena devastacija.

(Hina) xhsup ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙