FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Čavoglavama trojica privedenih zbog ustaških obilježja

Autor: pgas
ČAVOGLAVE, 5. kolovoza 2012. (Hina) - Šibensko-kninska policija danas je u Čavoglavama tijekom proslave 17. godišnjice oslobodilačke akcije "Oluja" uhitila tri mlađe osobe koje su na sebi imale ustaška obilježja, izvijestila je policija.

Privedene su dvije mlađe osobe koje su imale kapu sa slovom "U" i jedna mlađa osoba koja je nosila majicu s natpisom "NDH", rekao je novinarima u Čavoglavama načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić.

Policija je također, kazao je Kostanić, s jednog štanda oduzela upaljače s natpisom "Pavelić poglavnik" i kape HOS-a s natpisom "za dom spremni", te je protiv osoba koje su prodavale te predmete podnijela prekršajne prijave.

Kostanić je dodao da policija ima "nultu stopu" tolerancije prema isticanju simbola koji potiču na vjersku i nacionalnu mržnju.

Na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Čavoglave je do prvih večernjih sati stiglo oko 40 tisuća posjetitelja iz Hrvatske i BiH, doznaje se u press centru te manifestacije, u kojem očekuju da će do ponoći doći još nekoliko desetaka tisuća ljudi.

(Hina) xpgas ymvr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙