FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 12. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ŠIBENIK - Pod nadzorom je požar koji je jutros oko 4 sata buknuo na području Vodica, kod diskoteke Hacijenda, a u požaru nitko nije stradao i nije oštećen ni jedan stambeni objekat, doznaje se od šibenskih vatrogasaca. Nošen burom, požar se bio proširio do obližnjih naselja Srima i Stablinac, zaprijetivši i kućama. U višesatnom gašenju sudjelovali su dva kanadera i dva zračna traktora te 70 vatrogasca iz JVP Šibenik i Vodice, kao i pripadnici šibenskog i vodičkog DVD-a s ukupno 24 vatrogasnih vozila. U gašenju su sudjelovali i mještani te turisti ugroženih naselja. Uzrok požara još uvijek nije poznat kao ni materijalna šteta koja će se također utvrditi naknadno.

BRAČ - Požar koji je u petak buknuo u uvali Vela Farska nedaleko Blace na otoku Braču, u kojem je izgorjelo 50 hektara borove šume, maslinika te visokog i niskog raslinja, izazvan je otvorenim plamenom ili žarom, pokazao je policijski očevid, doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. U požaru je izgorjela i jedna kuća a dvije vikendice su nagorjele. Splitska policija je očevidom utvrdila da je centar požara lociran na parceli u vlasništvu 83-godišnje Bračanke. Izgorjela je kuća u vlasništvu 70-godišnjeg Bračanina, a oštećene vikendice su u vlasništvu 57-godišnjaka i 59-godišnjaka iz Zagreba. Nastala je veća materijalna šteta a policija je nadležnom Državnom odvjetništvu dostavila Posebno izviješće. Požar u uvali Vela Farska na Braču buknuo je u petak oko 15 sati, a lokaliziran je istoga dana u 21,30 sati. Tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci su sanirali i natapali teren kako se vatra nošena jakom burom ne bi ponovno rasplamsala.

DIVULJE - Požar na otvorenom prostoru na području Župe Dubrovačke kod Plata je pod nadzorom, a vatrom je zahvaćena šuma i nisko raslinje u graničnom pojasu, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). U gašenju požara sudjeluje oko 120 gasitelja i 29 vatrogasnih vozila. Požar iz zraka gase zračne snage. U tijeku je i gašenje požara na području Komina. Požarom je zahvaćena borova šuma, nisko raslinje i trava. U gašenju sudjeluje oko 50 gasitelja, 10 mještana i 20 vatrogasnih vozila te zračne snage, navodi DUZS.

KARLOVAC - Nepoznati razbojnici provalili su u protekla 24 sata u tri kamp vozila, vlasništvo njemačkih turista, na odmorištima autoceste A1 - Vukova Gorica, Modruš i Draganić, te im ukrali različita materijalna dobra ukupno vrijedna više desetaka tisuća kuna, priopćila je danas karlovačka policija. Kradljivci su njemačkim turistima ukrali novac, zlatni nakit, prijenosno računalo i foto aparat, ali i osobne dokumente i bankovne kartice.

ZADAR - Zadarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad četvoricom bugarskih državljana, osumnjičenih da su tijekom lipnja, srpnja i kolovoza ove godine u Zadru, u trgovačkim centrima izvršili deset krađa novčanika, oštetivši više hrvatskih i stranih državljana. Po nalogu državnog odvjetnika svi su privedeni Sucu istrage koji im je odredio istražni zatvor do trideset dana, priopćeno je danas iz Policijske uprave zadarske.

SISAK - Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza sisački biskup mons. dr. Vlado Košić na svetoj će misi u 18 sati proglasiti župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije marijanskim svetištem Sisačke biskupije, doznaje se iz Sisačke biskupije. Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću jedno je od najstarijih prošteništa sjeverne Hrvatske. Blažena Djevica Marija u Kloštar Ivaniću je poznata i kao Majka Milosrđa, a pobožnost prema njoj ondje se njeguje još od 13. stoljeća kada je župa i osnovana. Knjiga čudesa Blažene Djevice Marije Ivanečke bilježi oko 60 zapisanih čudesa u razdoblju od 1757. do 1782. godine, a oltarnu sliku Marijina uznesenja dala je naslikati 1664. godine upravo neka pobožna i bogata gospođa koja je nakon mnogo godina prikovana uz krevet po zagovoru ivanićkoj Gospi ozdravila, navodi se u priopćenju.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙