FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 12. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvtske u 4,30 sati:

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić kaže da će prva strukturna reforma hrvatske vlade biti novo povjerenstvo za objedinjenu javnu nabavu u kojemu će sjediti ključni ljudi ministarstva financija, policije i državnog odvjetništva. Oni će zajedno sa ministarstvom zdravlja kontrolirati javnu nabavu", kazao je Ostojić gostujući sinoć u središnjem dnevniku HRT-a.

"To je najbolji način prevencije - kad je DORH u povjerenstvu", rekao je ministar. Ocijenio je kako će objedinjena javna nabava biti zrcalna slika napokon organiziranosti. Govoreći o aktualnoj aferi Pfizer koja potresa hrvatsko zdravstvo, ministar je kazao kako je sramota da hrvatsko zdravstvo i svi hrvatski liječnici budu okaljani zbog nekolicine korumpiranih liječnika na koje se odnosi dokumentacija američkog pravosuđa, gdje se na nekoliko mjesta eksplicitno spominju hrvatski liječnici i hrvatski zdravstveni sustav u toj aferi.

SKRADIN - Zbog požara koji je zaprijetio naseljima, sinoć su evakuirani stanovnici zaseoka Bratići i Todorovići u zaleđu Skradina, potvrdio je Nediljko Dujić, gradonačelnik Skradina i predstavnik skradinskog Stožera za zaštitu i spašavanje koji je poslijepodne sazvan zbog teške situacije na požarištu. Prema procjeni vatrogasnog zapovjednika na terenu, 30-ak stanovnika iz najugroženijih zaseoka poslani su rodbini, a oni koji nemaju gdje, bit će preko noći zbrinuti u skradinskoj osnovnoj školi, kazao je za Hinu Dujić.Još od 14 sati, kada je požar zamijećen na području Sonkovića u skradinskom zaleđu, na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage i podrška iz zraka. Vatra je zahvatila gustu borovu šumu između Gračaca i Sonkovića, te se zbog bure rasplamsala i zaprijetila naseljima. Na sreću, kaže skradinski gradonačelnik, bura je prestala u sumrak, pa su vatrogasci vatru uspjeli usmjeriti u uski pojas.

DUBROVNIK - Požar koji je planuo iznad najvećeg dubrovačkog naselja Mokošica najvećim je djelom večeras pod kontrolom gasitelja.Po riječima zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stjepka Krilanovića situacija je znatno bolja, sanirani su rubovi požara u Hrvatskoj, ali ostaje problem sa graničnim područjem. Kuće više nisu u opasnosti.

Tijekom dana požar su gasile i zračne snage. Požarom je zahvaćena mješovita šuma.

Požarište u Župi Dubrovačkoj kod Plata, koji je buknuo jučer u jutarnji satima, pod nadzorom je gasitelja.

KOMIN - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji najteža je situacija u dolini Neretve gdje na području Komina i Kule Norinske hara požar velikih razmjera i prijeti kućama. Tu se nalaze sve županijske vatrogasne snage, a tijekom jutra očekuje se pojačanje iz drugih djelova Hrvatske, kaže županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. Navodi da su uspješno obranjeni Momići. Pohvalio je i angažiranje mještana koji su se dobro pripremili za dolazak vatrene stihije i zalijevanjem iz pumpa oko kuća pomogli gasiteljima.

ZAGREB - S Olimpijskih igara u Londonu danas se vraća hrvatska vaterpolo reprezentacija koja je u nedjelju u finalu osvojili zlatnu medalju pobijedivši Italiju 8:6. Vraća se i muška rukometna reprezentacija, koja je u nedjelju u Londonu u borbi za treće mjesto pobijedila reprezentaciju Mađarske 33:26, osvojivši brončanu medalju. Također se vraćaju i hrvatski 'srebrni' veslači David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, sestre Ana i 'brončana' taekwondoašica Lucija Zaninović, te još nekoliko sportaša koji su na Olimpijadi u Londonu predstavljali Hrvatsku. Doček u zračnoj luci Pleso.

DUBROVNIK - U okviru Glazbenog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je u atriju Kneževa dvora nastupio jedan od ponajboljih svjetskih puhačkih kvinteta Les Vents Francais.

U ansamblu su Emmanuel Pahud, prva flauta Berlinske filharmonije, Francois Leleux, jedan od najboljih svjetskih oboista, klarinetist Paul Meyer, fagotist Gilbert Audin, te hrvatski kornist Radovan Vlatković. Izvedena su djela skladatelja Jacquesa-Francoisa Iberta, Dariusa Milhauda, Samuela Barbera, Alexsandera von Zemlinskyog, te Paula Taffanela.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙