FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljena isplata bivšim radnicima Gortana

Autor: barn
ZADAR, 10. kolovoza 2012. (Hina) - Danas je nastavljena isplata zaostalih potraživanja bivših radnika zadarske građevinske tvrtke Gortan, jutros je na račune radnika sjela i druga plaća, a nekolicini su isplaćena i sva potraživanja.

Dug tvrtke prema radnicima sada je snižen sa 6,5 na 4 milijuna kuna, što je u odnosu na 8 milijuna kuna koje su radnici potraživali prije samo dva dana točno polovica.

Od pravnika SSSH Vedrana Uranije doznaje se da je uplata ostatka potraživanja obećana najkasnije do ponedjeljka, a otpremnine za 10-ak dana.

Zbog toga su sindikalne akcije ublažene, ali Uranija ističe da će radnici i dalje prosvjedovati pred zgradom uprave tvrtke, sve do isplate i zadnje lipe.

Bivši radnici Gortana dobili su otkaze, a tvrtka je nastavila s radom uzevši kooperante. Bivši radnici ostali su bez pet plaća i otpremnina, a nakon 10 dana prosvjeda, blokade pred zgradom uprave, blokade prometnica i prosvjeda pred kućom direktora i suvlasnika Gortana Zdravka Galića, jučer im je isplaćeno prvih milijun i pol kuna.

(Hina) xbarn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙