FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela isplata plaća Gortanovcima

Autor: barn
ZADAR, 9. kolovoza 2012. (Hina) - Radnici zadarske građevinske tvrtke Gortan, kojima je jučer isplaćen dio plaća, i danas su nastavili prosvjed, a najavljuju da će prosvjedovati do konačne isplate.

Nakon 10 dana prosvjeda jučer je na račune 60-ak bivših radnika Gortana isplaćena jedna do dvije plaće. Tvrtka je dužna pet plaća i otpremnine, a dug je sa 8 milijuna snižen na 6,5 milijuna kuna.

Unatoč jučerašnjoj djelomičnoj isplati radnici su i jutros nastavili prosvjed, ovaj put u pred kućom direktora Zdravka Galića. Nakon toga na sat vremena blokirali su ulicu Andrije Hebranga, a svih 10 dana traje djelomična blokada pred zgradom Uprave.

Iako su zadovoljni početkom isplate pravnik SSSH Vedran Uranija i radnici ističu da će i dalje prosvjedovati.

"Možete zamisliti kako je živjeti bez plaće pet ili šest mjeseci, a svi smo mi obiteljski ljudi koji imaju djecu, obveze, kredite i režije. Zadovoljni smo početkom isplate, ali nastavljamo prosvjed do isplate zadnje lipe", rekao je sindikalni povjerenik Nedjeljko Margarin.

Po riječima radnika jučer je u isplati posredovao zadarski poduzetnik Reno Sinovčić, koji, kako su rekli, nije novac uplatio tvrtci već direktno na račun radnika.

Uprava je ostatak plaća obećala do petka, a otpremnine za desetak dana.

(Hina) xbarn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙